Facebook: Cum iti Schimba Pozele cu Inteligenta Artificiala

facebook poze 3D

Facebook are incarcate foarte multe poze zilnic de catre sute de milioane de oameni din intreaga lume, iar pentru unele dintre ele a anuntat o schimbare interesanta care este posibila multumita unui sistem de inteligenta artificiala pe care l-a dezvoltat.

Facebook a anuntat ca pentru pozele 3D pecare oamenii le incarca a fost facuta o schimbare care permite publicarea lor chiar daca nu sunt inregistrate in modul portret, deci inclusiv pozele de alte tipuri, chiar si cele 2D, pot fi transformate in poze 3D.

Facebook foloseste o retea neurala pentru a calcula distanta dintre camera si subiectii din poze, pentru fiecare pixel, iar asa isi da seama ce fel de adancime trebuie aplicata pentru ca inclusiv pozele normale sa fie 3D atunci cand sunt vizualizate in reteaua sa.

Facebook nu e prima companie de la care avem o functie similara, cei de la Google oferind pentru telefoanele Pixel ceva similar de ceva vreme, insa in acel caz nu era posibila transformarea pozelor 2D in poze 3D, asa ca schimbarea e una mai mare decat pare.

Facebook poze 3D inteligenta artificiala

“Funcția noastră 3D Photos pe Facebook a fost lansată în 2018 ca un nou format imersiv pentru partajarea imaginilor cu prietenii și familia. Funcția s-a bazat pe funcțiile de „mod portret” cu lentile duale, disponibile numai pe smartphone-urile noi, de ultimă generație. Pentru a aduce acest nou format vizual mai multor oameni, am utilizat tehnici de învățare a mașinilor de ultimă generație pentru a produce fotografii 3D din aproape orice imagine 2D standard. Acest sistem afectează structura 3D a oricărei imagini, indiferent dacă este o nouă fotografie făcută doar pe un dispozitiv Android sau iOS cu o cameră standard standard sau o imagine veche de zeci de ani încărcată recent pe un telefon sau laptop.”

Facebook limiteaza aceasta functionalitate pentru telefoanele iPhone 7, sau mai noi, telefoanele Android de clasa medie care au camera duala si au fost lansate in ultimii ani, cu unele limitari, sau telefoanele din seria Pixel, deci destula lume o poate folosi.