WhatsApp: INTERZISA de Comisia Europeana, are si Inlocuitor

WhatsApp a fost interzisa de catre Comisia Europeana, iar acum are inclusiv un inlocuitor pregatit de catre institutiile europene, iata ce face aceasta.

WhatsApp inlocuitor

WhatsApp a fost saptamana aceasta in centrul unei decizii care a surprins foarte multa lume, iar asta deoarece Comisia Europeana a hotarat sa interzica aplicatia de mesagerie in randul tuturor angajatilor sai in comunicarile de serviciu. Decizia este una foarte importanta pentru ca vorbim despre Comisia Europeana, pana la urma, dar si pentru ca ete din nou pusa in discutie securitatea pe care o ofera platforma pentru cei care o folosesc in telefoane.

WhatsApp nu a comentat decizia pe care a luat-o Comisia Europeana, ea fiind comunicata angajatilor sai printr-unul dintre forumurile interne care exista in cadrul institutiei, dar toata lumea trebuie sa o respecte. Pentru a face totul mai usor, cei de la Comisia Europeana au pregatit inclusiv o aplicatie inlocuitoare pentru WhatsApp, cel putin in cazul counicarilor pe care angajatii sai le fac in interes de serviciu, aceasta trebuind sa fie si mult mai sigura.

WhatsApp: INTERZISA de Comisia Europeana, are si Inlocuitor

WhatsApp a fost interzisa, iar Comisia Europeana le-a recomandat angajatilor sai sa foloseasca aplicatia Signal pentru comunicatii care sa fie sigure, insa se pare ca nici aceasta nu e suficient de sigura. Diplomatii europeni urmeaza sa aiba oferita de catre Comisia Europeana o noua aplicatie speciala care ar oferi un mod mai sigur de comunicare, in comparatie cu al WhatsApp sau Signal, dar deocamdata nu se stie ce denumire ar avea, si de cine ar fi produsa.

“UE face demersuri către comunicații mai sigure, dar nu toate sunt în mod necesar în aceeași direcție. În timp ce Comisia UE recomandă acum personalului să utilizeze aplicația de mesagerie Signal, Serviciul European de Acțiune Externă (SEAE) a implementat recent propria sa soluție pentru diplomații UE de pe glob.”

WhatsApp nu este luata in considerare de Comisia Europeana pentru comunicatii de acum, iar una dintre institutiile din subordinea sa a creat aceasta aplicatie misterioasa si sigura, ea fiind deja distribuita diplomatilor. Nu se stie mai nimic in legatra cu ea, separat de faptul ca e mai sigura decat WhatsApp, dar de indata ce va ajunge la suficienti diplomati, probabil vom afla si detalii, Comisia Europeana punand foarte mare accent pe securitate.

WhatsApp a primit o lovitura serioasa cu acest anunt venit de la Comisia Europeana, dar era de asteptat sa se intample asa ceva dupa scandalul privind spargerea telefonului CEO-ului Amazon prin aplicatia de mesagerie.