Coronavirus Romania: DSU Publica o Noua Informare pentru Cetateni

Coronavirus Romania dsu cazuri

Coronavirus s-a extins in Romania, inca doua cazuri de persoane infectate fiind confirmate in mod oficial astazi de catre Departamentul pentru Situatii de Urgenta, ambele cazuri fiind in vestul tarii, la Cluj-Napoca si Timisoara, persoanele afirmand ca au circulat in Italia, dar nu in zona de nord.

Coronavirus tine in izolare la domiciliu 8356 de persoane pe teritoriul Romaniei in momentul de fata, si inca 47 in carantina, insa numerele cel mai probabil vor creste din moment ce sunt cautate persoanele care au intrat in contact cu cele doua noi persoane infectate.

Coronavirus tine autoritatile in alerta in Romania, dar astazi a venit si o veste buna, iar asta deoarece primul pacient pentru care s-a confirmat virusul a avut astazi parte de un rezultat negativ pentru o noua testare, iar daca inca una, ce va fi facuta pana luni, va iesi la fel, el va fi eliberat din spital.

Coronavirus intra intr-o noua etapa acum, cu mai multe persoane infectate, dar si cu persoane care sustin ca au fost in zone din Italia unde nu exista carantina instituita, deci e posibil ca si acolo sa fie cazuri inca nedescoperite in alte zone decat cea de nord.

BULETIN INFORMATIV28 februarie 2020, ora 16.00 Ministerul Sănătății a fost informat de către reprezentanții…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Vineri, 28 februarie 2020

Coronavirus nu impune deocamdata instituirea vreunei stari speciale in Romania, iar asta pentru ca sunt deocamdata 3 cazuri confirmate, din care unul deja are o testare de infirmare, deci am putea ramane la 2 in urmatoarele zile.