DACIA Duster: ce a fost deja DECIS pentru Noul Model SPECIAL

DACIA Duster va fi lansata intr-un model special de catre producatorul roman, iar decizia importanta luata pentru fabricarea sa a fost anuntata deja.

DACIA Duster cmf-b

DACIA Duster va fi lansata intr-o versiune plug-in hibrid de catre compania romaneasca, acest lucru fiind anuntat de catre Christophe Dridi pe final de an 2019, iar foarte multa lume s-a dovedit a fi foarte interesata. Vorbim despre o versiune speciala a DACIA Duster, care va avea atat un motor cu combustie interna, cat si cel putin un motor electric, deocamdata planurile nefiind clare, iar cum Coronavirus a anulat salonul auto de la Geneva, e posibil sa nu aflam prea curand.

DACIA Duster ar urma sa foloseasca pentru versiunea plug-in hibrid platforma CMF-B care e folosita deja pe Renault Clip, Captul si Nissan Juke, o versiune imbunatatita urmand a fi lansata si in vara acestui an. DACIA Duster ar putea avea un motor de 90 – 100 de cai putere in versiunea plug-in hibrid, acesta putand fi secondat de inca unul, sau doua, motoare electrice de putere mica, acesea avand rolul de a sustine o autonomie de cativa zeci de km in oras.

DACIA Duster: ce a fost deja DECIS pentru Noul Model SPECIAL

DACIA Duster va fi lansat intr-o versiune plug-in hibrid inainte ca versiunea 100% electrica sa isi faca aparitia, iar asta e perfect normal deoarece planurile celor de la Dacia sunt gandite intr-o ordine logica. Inclusiv DACIA Logan ar trebui sa fie lansata intr-o versiune plug-in hibrid inainte de lansarea versiunii electrice, dar deocamdata doar despre DACIA Duster exista unele detalii oferite, insa exista oameni care asteapta chiar si un asemenea model pe piata.

DACIA Duster este asteptata de ceva lume in momentul de fata, insa e greu de spus si cam cat va costa modelul, sansele fiind ca el sa inceapa de undeva de pe la 15 – 17.000 de euro. Modelul cu motor dual pe benzina si GPL costa minim 15.000 de euro, astfel ca o versiune plug-in hibrid a DACIA Duster are sanse mult mai mici de a fi mai ieftina, asa ca nu trebuie sa existe asteptari mari din acest punct de vedere pentru ca exista riscul sa fie foarte desarte.

DACIA Duster a fost prima masina de la Dacia care a fost pozata intr-o versiune 100% electrica testata undeva prin Europa, dar nu va fi primul model din seria de masini a companiei care va beneficia de “electrificare”.