Samsung: Android 10 si Vestea proasta pentru unele Telefoane

Samsung isi mentine pozitia si o veste proasta vine pentru unii posesori de telefoane care asteptau lansarea actualizarii Android 10 si pentru ele.

Samsung s8

Samsung continua sa lanseze Android 10 pentru diverse modele de telefoane pe care le vinde in lumea intreaga, chiar daca au fost lansate recent, sau cu doar cativa ani de zile in urma. Din pacate, pentru unii dintre clientii care asteptau cu nerabdare lansarea Android 10 pe telefoanele Samsung GALAXY S8 si Samsung GALAXY Note 8 vine acum o veste foarte proasta, iar asta pentru ca actualizarea nu va fi oferita pe ele, in ciuda unor afirmatii ale angajatilor companiei.

Samsung nu a inclus Samsung GALAXY S8 si Samsung GALAXY Note 8 in lista initiala de telefoane pentru care va fi oferita actualizarea pentru Android 10, insa angajatii liniitlor de suport telefonic confirmau ca ea va veni. Acest lucru s-a intamplat in repetate randuri, astfel ca multi clienti au avut o falsa speranta ca Samsung va lansa intr-adevar actualizarea pentru aceste modele de telefoane, insa din pacate nu se va intampla acest lucru pentru ei.

Samsung: Android 10 si Vestea proasta pentru unele Telefoane

Samsung garanteaza actualizari cu noi versiun ale Android pentru telefoane timp de 2 ani de zile, iar orice depaseste aceasta perioada e bun de aruncat, cel putin in perspectiva lor. Strategia e inversa fata de cea a Apple, care ofera noile versiuni ale iOS pentru telefoane timp de 4 – 5 ani, insa Samsung merge pe o cu totul alta cale, astfel ca modelele Samsung GALAXY S8 si Samsung GALAXY Note 8 nu vor beneficia de un update la Android 10, in ciuda tuturor sperantelor.

Samsung s-a miscat mult mai bine cu actualizarile pentru Android 10 in comparatie cu anul trecut, aducand update-ul in telefoane cu o luna mai devreme decat a facut-o in 2018. Aceasta strategie ar putea continua in 2020, compania Samsung testand deja Android 11 pe unele modele de telefoane, dar e improbabil ca vreo extindere a perioadei de oferire a actualizarilor sa fie facuta, iar aici intervine motivul economic, scopul Samsung fiind de a face bani.

Samsung nu vrea sa le ofere clientilor sai suport mai lung pentru actualizarile pentru Android in ciuda eforturilor Google de a o convinge sa faca asta, si e posibil ca acest lucru sa nu se mai intample prea curand.