NASA: ALERTA noua pentru un nou asteroid cu diametru de 4 KM

NASA alerta asteroid diametru

NASA continua sa alerteze Pamantul in legatura cu pericolele care vin din spatiul cosmic, iar de aceasta data vorbim despre o avertizare facuta in legatura cu un asteroid care are un diametru de 4 kilometri, si va ajunge in apropie aproape de Pamant.

NASA a ales denumirea 1998 OR2 pentru acest asteroid, iar dupa cum sugereaza foarte clar si ea, roca a fost detectata pentru prima oara cu 22 de ani in urma, dar a fost monitorizata in mod constant de catre americani pentru a se vedea ce fel de pericol ar reprezenta.

NASA sustine ca asteroidul se deplaseaza cu viteza de 31.300 km/h spre Pamant in momentul de fata, iar avand in vedere diametrul, daca ar lovi planeta noastra, ar provoca distrugeri la o scara globala, dar deocamdata nu se pune problema de asa ceva.

NASA a calculat ca ziua de 29 aprilie este cea in care asteroidul se va apropia de Pamant, deocamdata fiind calculata o distanta de 6.29 milioane de kilometri, dar aceasta este dinamica, si influentata de interactiunea cu alte obiecte din spatiul cosmic.

NASA e obligata sa faca alerte de acest gen, de catre legislatia din SUA, in special cand vine vorba despre asteroizi de asemenea dimensiuni, chiar daca in baza primelor calcule ele vor trece la distanta mare in raport cu Pamantul, acesta putandu-se schimba pana in momentul apropierii finale.