Facebook: OMS primeste reclame gratuite pentru a combate stirile false privind Coronavirus

Facebook oms coronavirus

Facebook ia o masura foarte utila si foarte interesanta in contextul in care Coronavirus se extinde cu repeziciune chiar si in SUA, luand decizia de a le oferi celor de la Organizatia Mondiala a Sanatatii reclame gratuite in platforma sa pentru a combate stirile false.

Facebook a avut acest anunt facut de catre Mark Zuckerberg, CEO al companiei, el spunand ca OMS va primi oricat de multe reclame gratuite are nevoie pentru a informa in mod corect lumea in legatura cu Coronavirus, si a combate stirile false.

Facebook va oferi reclame gratuite chiar si pentru agentii guvernamentale, ministere de sanatate, sau ONG-uri care incearca sa informeze oamenii, iar acum la o cautare in retea primul mesaj dice direct la website-ul OMS, al doilea la pagina DSU.

Facebook a anuntat aceste masuri in timp ce a ales de ceva vreme sa blocheze toate reclamele cu stiri false privind Coronavirus, dar si postarile care prezinta informatii false in legatura cu virusul din China, si deciziile sale sunt surprinzatoare, parand sa nu fie directionate spre profit.

I wanted to share an update on the steps we're taking to respond to the coronavirus. This is now a global challenge and…

Publicată de Mark Zuckerberg pe Marţi, 3 martie 2020

Facebook este doar una dintre companiile care lupta impotriva dezinformarii privind Coronavirus, Google, Twitter, si multe altele actionand la fel, fiecare contribuind in felul sau pentru a informa in mod cat mai corect oamenii din intreaga lume.