Soarele: De ce era Gasit VINOVAT pentru Incalzirea Globala

Soarele a fost gasit in mod eronat vinovat, de catre o echipa de cercetatori, pentru incalzirea globala, iata ce au declarat acestia dupa gasirea greselilor.

soarele incalzire

Soarele are grija ca viata de pe planeta noastra sa existe in continuare, si face asta de foarte mult timp, insa niste cercetatori au acuzat cu ceva timp in urma steaua ca e vinovata pentru incalzirea globala. Anul trecut o publicate care se numeste Scientific Reports a facut public un raport al unor cercetatori care au declarat ca Soarele este vinovat de incalzirea globala, nu tot ceea ce au facut oamenii de-a lungul ultimelor decenii, iar acum ei isi recunosc greselile.

Soarele a fost gasit drept vinovat principal pentru incalzirea globala de catre o echipa de cercetatori din Marea Britanie si Azerbaidjan, acestia spunand ca temperaturile planetei au crescut pentru ca ne-am tot apropiat de stea. E afirma ca orbita Pamantului in jurul Soarelui a adus planeta mai aproape de stea in decursul ultimelor secole, iar asa temperatura a crescut cu cateva grade, ignorand toata poluarea care e facuta in fiecare secunda la nivel global.

Soarele: De ce era Gasit VINOVAT pentru Incalzirea Globala

Soarele si Pamantul sunt intr-un dans constant, insa dinamica distantei dintre planeta si stea este de foarte multa vreme foarte bine documentata de catre cercetatori, iar greseala care a dus la retragerea studiului trebuia corectata de mult. Chiar si asa, timp de un an de zile cercetatorii au afirmat ca Soarele e principalul vinovat pentru incalzirea globala, dar acum se revine la poluare, desi nu toata lumea e convinsa de asta, cu Donald Trump in frunte, din pacate.

“O revistă științifică importantă a retras un studiu care susține că schimbările climatice s-au datorat ciclurilor solare și nu activității umane. Studiul retras a susținut că media globală a temperaturii la 1 ° C de la perioada pre-industrială s-a datorat nu emisiilor de gaze cu efect de seră ale umanității, ci distanței dintre Pământ și soare care se schimbă în timp, pe măsură ce soarele orbitează baricentrul, sistemul solar centrul de masă. Distanța Pământ-Soare variază pe o perioadă de câteva secole cu substanțial mai puțin decât cantitatea raportată în acest articol. Drept urmare, editorii nu mai au încredere în concluziile prezentate.”

Soarele nu a fost considerat de catre alti cercetatori ca fiind o posibila sursa pentru incalzirea globala, deci nu trebuie vazut ca fiind o problema, omenirea fiind principalul pericol pentru Pamant. Totusi, studiile de acest gen ii alimenteaza cu informatii false pe cei care ignora toate semnele care ne arata clar ca incalzirea globala devine o problema din ce in ce mai mare, asa ca de aceea e bine ca ele sa fie verificate foarte atent inainte de a fi publicate.

Soarele ramane steaua care ne asigura viata, inclusiv toata caldurea pe care o resimtim din ce in ce mai puternic din cauza poluarii si a incalzirii globale, dar nu trebuie blamat pentru problemele create de catre noi.