STS implementeaza sisteme de videoconferinte pentru echipajele SMURD

sts smurd

STS a anuntat un program pilot care urmeaza sa imbuntateasca simtitor capacitatea celor de la SMURD de a salva romanii la a caror urgente se deplaseaza, iar asta multumita unui sistem de videoconferinte care este testat in momentul de fata in Romania.

STS ii va ajuta pe cei de la SMURD sa transmita in timp real imagini de la locul unei interventii, fie ca e vorba despre accidente rutiere grave, sau interventii facute in orase pentru alte probleme ale cetatenilor, totul urmand a imbunatati capacitatea de a salva vieti.

STS a implementat 300 de tablete in masinile de interventie ale SMURD din Bucuresti-Ilfov, Bihor, Iasi, Mures si Timis, insa daca proiectul pilot se va derula cu succes, atunci un total de 5000 de tablete vor intra in dotarea echipajelor SMURD din toata Romania.

STS mentioneaza faptul ca acest sistem de videoconferinte implementat in tabletele ce intra in dotarea echipajelor SMURD va permite efectuarea de transmisiuni video in timp real doar in zonele unde exista semnal bun, dar nu se stie si reteaua carui operator de telecomunicatii o folosesc.

“Serviciul de Telecomunicații Speciale a instalat o aplicație de videoconferință pe tabletele care sunt în dotarea mașinilor de intervenție ale SMURD. Aplicația permite transmiterea de imagini video de la fața locului către dispecerat, respectiv medicul coordonator, în scopul evaluării cât mai corecte și mai rapide a situației de la fața locului.”

STS spune ca tabletele le vor permite salvatorilor de la SMURD sa introduca intr-un sistem informatii de la fata locului care ajung si la unitatea de primiri urgente alocata, astfel ca mediul coordonator poate lua mai rapid decizii vitale, si va sti la ce sa se astepte cand ajung victimele.