Coronavirus Romania: Caz Nou Confirmat in Romania de Autoritati

Coronavirus Romania caz 8

Coronavirus are cazul cu numarul 8 confirmat in mod oficial de catre autoritatile din Romania, asta la doar 14 ore dupa ce au confirmat si cazul numarul 7, iar de aceasta data vorbim despre un barbat in varsta de 51 de ani in judetul Olt.

Acest caz de Coronavirus este legat de cel de la Suceava, si asta pentru ca barbatul a calatorit in acelasi autocar cu barbatul din Suceava care a fost confirmat ca fiind infectat, el fiind spitalizat in momentul de fata la Spitalul de Boli Infectioase Sfanta Parascheva din Iasi.

Vorbim in aceasta situatie despre un contact direct al barbatului din Suceava care a fost confirmat ca fiind infectat de Coronavirus, insa nu se stie unde anume statea el in autocar in raport cu barbatul, dar probabil ca era undeva in apropierea sa.

Atat barbatul, care este pacientul cu numarul 8, cat si barbatul din Suceava, au venit din talia, din zona de nord, acolo unde exista cele mai multe infectari cu Coronavirus din toata Europa, si e posibil ca alte persoane din autocar sa fie deasemenea infectate.

„Al optulea caz diagnosticat cu COVID-19 (coronavirus) pe teritoriul României este al unui bărbat în vârstă de 51 de ani din județul Olt, care a călătorit din Italia cu același autocar cu bărbatul de 71 de ani din Suceava, fiind contact direct al acestuia. Bărbatul nu prezintă simptome specifice, în momentul confirmării acesta se afla în izolare la domiciliu din data de 29 februarie și este internat la Spitalul de boli infecțioase din Craiova.”

Coronavirus are deci 8 persoane de pe teritoriul Romaniei ca fiind confirmate ca fiind infectate de virusul din China, insa numarul va mai creste pentru ca inca vin multi oameni din Italia, si exista altii care au intrat in contact cu cei care au fost clasificati ca infectati.