UPDATE: Coronavirus Romania: doua noi cazuri Anuntate de Ministerul Sanatatii

0

Coronavirus Romania 11 infectari

UPDATE 2: Ministerul Sanatatii a confirmat si cazul 13 de Coronavirus in Romania, detaliile fiind listate mai jos.

“Un nou caz de infectare cu Covid 19 a fost confirmat în această seară. Este al 13- lea caz de infecție cu noul coronavirus la nivel național.

Este vorba despre un bărbat de 72 ani, din Galați care a venit din Lombardia în data de 29 februarie. În data de 6 martie bărbatul a dezvoltat simptomatologie conformă cu definiția de caz COVID 19.

În acest context, în data de 6 martie a fost transportat cu izoleta, din locul în care se afla în autoizolare, la Spitalul județean Galați, secția de boli infecțioase unde se afla în prezent internat.”


UPDATE: Cazul 12 de Coronavirus a fost confirmat in Bucuresti, un barbat care s-a intors cu avionul din Romania in data de 27 februarie fiind persoana infectata.

Barbatul s-a intors cu avionul pe aeroportul din Otopeni, iar desi a venit dintr-o zona in care in mod teoretic nu exista multe infectari, iata ca totusi este infectat si acum se face o ancheta epidemiologica in cazul sau, conform lui Nelu Tatatru, secretar de stat in Ministerul Sanatatii.

“În această după-amiază a fost confirmat și cel de al 12-lea caz de infecție cu noul coronavirus (COVID-19) la nivel național. Este vorba despre un bărbat din București, în vârstă de 49 ani, care s-a întors din Italia (Roma) în data de 27 februarie 2020, dintr-o zonă neafectată.

Bărbatul s-a prezentat seara trecută la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balș” cu febră, dar cu simptomatologie care nu intră în definiția de caz COVID-19. I s-au recoltat probe și pentru că persoana a călătorit în Italia s-a decis să se recolteze probe și pentru testul COVID-19.
Este primul caz depistat în București. Conform primelor sale declarații, bărbatul a stat în toată această perioadă la domiciliu, de la revenirea în țară.

Direcția de Sănătate Publică a Municipiului București a solicitat izoleta pentru transportul la Institutul național de boli infecțioase și a demarat ancheta epidemiologică. S-a început stabilirea contacților bărbatului confirmat pozitiv la noul COVID-19, după care va începe recoltarea probelor pentru testare.”


Romania continua sa aiba confirmate noi infectari cu noul Coronavirus, doua persoane din Timisoara si Hunedoara, Ministerul Sanatatii confirmand ca numarul de persoane infectate a ajuns la 11 in momentul de fata, asta dupa ce ieri au fost confirmate inca doua.

Coronavirus a infectat 11 persoane pana acum in Romania, dintre care trei au fost declarate vindecate, restul fiind spitalizate de catre autoritati, vasta majoritate in Timisoara, acolo unde s-a inregistrat cel mai mare numar de infectari pana in momentul de fata.

Ambele infectari au legatura cu cazuri anterioare, confirmate ieri si saptamana aceasta, iar autoritatile vor face anchete epidemiologice pentru a descoperi persoanele cu care au intrat in contact pentru a le izola la domiciliu inainte de a infecta si alte persoane.

“Au fost confirmate alte două cazuri de persoane care sunt infectate cu noul coronavirus (COVID-19), numărul cazurilor ajungând astfel la 11.

Un caz privește o tânără de 15 ani din Timișoara, care studiază în aceeași unitate de învățământ cu ceilalți doi tineri de 16 ani din Timișoara, dar într-o altă clasă.

La acest moment cursurile instituției de învățământ sunt suspendate până pe 11 martie a.c., urmând ca în cursul zilei de luni, 9 martie a.c., comitetul județean pentru situații de urgență să decidă suspendarea cursurilor până la 14 zile.

Tânăra de 15 ani s-a prezentat în cursul zilei de ieri la Spitalul de copii din Timișoara, prezentând simptome de febră și tuse și luându-se decizia internării și prelevării de probe la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara. În prezent, starea sa de sănătate este ameliorată, fără febră.

Al doilea caz este al unei fete de 16 ani din Hunedoara, care a călătorit în același avion în imediata proximitate a bărbatului de 40 de ani din Hunedoara, confirmat în cursul zilei de ieri cu infecție cu noul coronavirus (COVID-19). Tânăra de 16 ani este asimptomatică și va fi internată la Spitalul de boli infecțioase din Timișoara.”