NASA: Cat de PERICULOS e Asteroidul de 4.1 KM ce Vine spre Pamant ?

NASA a descoperit in 1998 un asteroid care are diametrul de 4.1 kilometri, da ati citit foarte bine, acesta fiind in momentul de fata in drum spre Pamant, si se pare ca va ajunge relativ aproape de planeta noastra in cursul lunii aprilie, dar nu reprezinta vreun pericol real.

NASA este obligata sa anunte orice fel de asteroizi care se apropie de Pamant, insa in aceasta situatie vorbim despre o distanta de 6.3 kilometri fata de planeta noastra, “apropierea” fiind mica daca ne raportam la vastul spatiu, dar nu este periculoasa.

NASA spune ca distanta dintre Pamant si acest asteroid va fi mare, echivalenta cu de aproximativ 16 ori dintre planeta noastra si LUNA, insa el ramane in atentia agentiei spatiale americane pentru ca traiectoria sa poate fi modificata in orice moment.

NASA a spus in repetate randuri ca traiectoriile asteroizilor sunt influentate de orbitele planetelor, sau a stelelor cu care e intersecteaza, ori de posibilele ciocniri cu alti asteroizi, sau comete, astfel ca el putea fi oricand directionat pentru a ajunge mai aproape de Pamant.

NASA nu a detectat vreo modificare de acest gen pentru acest asteroid, astfel ca in aprilie el va trece la o distanta sigura de 6.3 milioane de kilometri in raport cu Pamantul, si nu trebuie sa ne ingrijoram in legatura cu aceasta situatie.