Coronavirus Romania: informarea DSU privind situatia din 7 martie

Coronavirus Romania informare 7 martie

DSU isi continua procesul de informare a populatiei cu privire la situatia din Romania in data de 7 martie 2020, iar dupa cum prea bine stiti, din pacate s-a ajuns la 9 cazuri de infectare cu Coronavirus confirmate deja pe teritoriul tarii noastre.

Doua dintre aceste 9 cazuri de infectare cu Coronavirus au fost confirmate chiar ieri de catre autoritati, fiind vorba despre legaturi tot cu italia, pana acum toate infectarile din tara noastra avand la origine oameni care s-au intors in tara din Italia, fie cu avionul, sau autocarul.

3 perosoane din Romania s-au vindecat deja de COVID-19, iar 16 au mai ramas in carantina institutionalizata, in timp ce numarul celor izolati la domiciliu a ajuns la 12927, o cifra care este in continua crestere, si va mai creste pe masura ce alti oameni se intorc din strainatate.

Este extrem de important ca persoanele plasate in izolare la domiciliu sa si respecte aceasta restrictie impusa de catre autoritati, ea fiind una dintre cele care poate limita raspandirea infectiei cu Coronavirus, dar din pacate nu toti o respecta in tara.

BULETIN DE PRESĂ7 MARTIE 2020, ora 11.00 Până astăzi, 7 martie, pe teritoriul României au fost confirmate nouă cazuri…

Publicată de Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă pe Sâmbătă, 7 martie 2020

DSP-urile din cateva orase au anuntat ca au aplicat amenzi de 10.000 de LEI pentru unele persoane care n-au respectat izolarea la domiciliu, altele avand dosare penale, cel mai grav caz cunoscut fiind al unui tanar din apropierea Iasiului, care a calatorit zeci de kilometri pentru a-si sustine examenul auto.