LUNA: Noul SPECTACULOS Fenomen Vizibil pe Cerul din Romania

LUNA va fi in centrul unui nou fenomen spectaculos care va fi vizibil pe cerul din Romania, si toata lumea, iata ce vei putea vedea in urmatoarele zle.

LUNA viermilor

LUNA va trece printr-un nou fenomen spectaculos, care desigur ca va fi vizibil inclusiv din Romania, iar asta pentru ca vorbim despre ceva care va putea fi urmarit din aproape intreaga lume, daca nu vor exista nori. Vorbim despre un fenomen special pentru LUNA, pe care unii il numesc si “LUNA ramelor”, iar pe cer vorbim despre un fenomen de LUNA plina, care aduce satelitul natural al Pamantului si la o apropiere foarte mare de planeta noastra, din nou.

LUNA are pentru acest fenomen denumirea “LUNA ramelor” deoarece in martie in anumite zone din SUA ies ramele de sub pamant in perioada in care satelitul natural al Pamantului e vizibil in toata dimensiunea sa. Acest lucru se va intampla si acum, incepand de maine noapte LUNA urmand a fi vizibila in totalitate, si foarte luminoasa, pe cer pentru toti cei dornici sa o urmareasca.

LUNA: Noul SPECTACULOS Fenomen Vizibil pe Cerul din Romania

LUNA va fi la o distanta de 357,404 km de Pamant in acest weekend si inceput de saptamana, una dintre cele mai mici din intregul an, dar fenomenul e completat si de altceva, daca nu era suficient de spectaculos pentru voi. Pe langa LUNA plina care va fi vizibila pe cer, astronomii vor putea vedea deasemenea si patru dintre importantele planete din sistemul solar, Jupiter, Marte, Saturn si Mercur urmand a putea fi vazute in apropierea sa, spre bucuria multora.

LUNA va fi intr-un “dans” pe intregul parcurs al lunii martie cu unele dintre aceste planete, iar spre mijloc va fi vizibila pe cer foarte aproape de Saturn, Jupiter, si Marte, insa vom vorbi atunci despre asta. Intre timp, LUNA de maine noapte, si inca doua zile urmatoare, va fi foarte mare si foarte luminoasa, iar impreuna cu posibilitatea de a urmari si celelalte planete, va forma un spectacol care foarte rar este vazut pe cerul din intreaga lume.

LUNA va trece doar o singura data in 2020 printr-un asemenea fenomen, cand va fi plina, si va avea cele patru planete in jurul sau vizibile pentru astronomi, dar totul se va intampla in miez de noapte, astfel ca va trebui sa nu dormiti in urmatoarele nopti.