Android: Aplicatii foarte POPULARE Eliminate din Play Store

Android a avut o serie de aplicatii foarte populare eliminate din Google Play Store de catre compania Google, iata motivul deciziei radicale luate.

Android antutu

Android a avut parte luna trecuta de o decizie foarte importanta luata de catre Google, compania americana eliminand din Google Play Store cateva sute de aplicatii de la diversi dezvoltatori care exploatau platforma. E vorba de aplicatii care faceau frauda cu reclame, si afisau reclame peste diverse interfete, impiedicand folosirea obisnuita, iar printre companiile afectate de masuri s-a numarat una care a mai avut in trecut probleme similare, ea dezvoltand inclusiv aplicatia AnTuTu pentru Android, una foarte populara.

Android are mai toate telefoanele noi testate cu aplicatiile AnTuTu, sau Antutu 3DBench, ambele disparand din Google Play Store impreuna cu multe alte aplicatii de la acelasi dezvoltator, acuzat de frauda cu reclame, si multe altele. Asta inseamna ca aplicatiile care inca mai sunt folosite de catre utilizatori nu sunt tocmai sigure, iar multi dintre cei care cumpara telefoane Android si vor sa le testeze performantele le folosesc, deci trebuie sa aveti foarte mare grija.

Android: Aplicatii foarte POPULARE Eliminate din Play Store

Android nu a avut, ca iOS, parte de aplicatii pentrubenchmarking facute de catre dezvoltatori de incredere, cum e compania din spatele Geekbench, in schimb AnTuTu avand parte de succes foarte mare. Din pacate aplicatia e facuta de compania chinezeasca Cheetah Mobile, iar din moment ce Google a decis sa-i elimine aplicatiile pentru Android din Google Play Store, e cat se poate de clar ca ele n-ar trebui sa mai fie prezente in telefoanele utilizatorilor.

Android are si alte aplicatii pentru benchmarking disponibile in Google Play Store, insa niciuna nu s-a ridicat la nivelul AnTuTu in materie de popularitate, sau chiar de functionalitate. Interesant este ca aplicatia AnTuTu este oferita si in App Store pentru iPhone si iPad, dar acolo probabil nu foloseste aceleasi tehnici precum in Android pentru a frauda reteaua de reclame a celor de la Google, sau altele, deci Apple inca nu a luat vreo masura impotriva sa.

Android este o platforma pentru care sunt facute aplicatii de catre foarte multi dezvoltatori, iar Google incearca sa se asigure ca utilizatorii care le folosesc beneficiaza si de o experienta buna si corecta.