Coronavirus Romania: cazul 15 confirmat de autoritatile romane

Coronavirus Romania caz 15

Coronavirus are o 15-a infectare confirmata in Romania de catre autoritati, si vorbim despre un nou caz pentru ziua de astazi, insa infectarea nu are legatura cu Bucurestiul, ci cu Mures, o femeie fiind detectata ca fiind infectata de virus.

Femeia a venit pe data de 6 martie din Italia, si deja are simptome ale virusului, iar separat de cei infectati pe teritoriul Romaniei de oameni veniti din Italia, acesta este un nou “caz de import”, virusul fiind adus de catre romani intorsi din Italia.

Autoritatile din Romania inca nu au luat decizia de a interzice zborurile din Italia spre Romania, dar avand in vedere ca virusul a fost adus in Romania de oameni care s-au intors din Italia, in ciuda avertismentelor puternice de a ramane acolo, e posibil ca aceasta masura sa fie luata.

“Persoana se afla în izolare la domiciliu din data de 6 martie a.c., întrucât a revenit în țară din Italia (Ancona/ Bologna). În cursul zilei de ieri i-au fost recoltate probe, după ce femeia a avut dificultăți de respirație, tuse și febră. Femeia va fi transportată cu izoleta pentru internare la Spitalul de boli infecțioase din Cluj.”