Coronavirus Romania: posibila monitorizare GPS pentru suspectii de infectare

Coronavirus Romania monitorizare gps

Coronavirus a adus in weekend primele masuri fara precedent pentru Romania dupa anul 1989, mai exact adunarile la care participa mai mult de 1000 de persoane sunt interzise, iar cele cu mai putin de 1000 de persoane trebuie aprobate de catre autoritati.

Autoritatile incearca sa restranga cat se poate de mult raspandirea Coronavirus, iar una dintre posibilele masuri neoficiale, zvonite, acum este monitorizarea prin GPS a celor care se afla in carantina, dar posibil si a celor care se afla in izolare la domiciliu.

DIn pacate stiti ca destule persoane au ignorat izolarea la domiciliu impusa de autoritati dupa ce au venit din zone unde exista infectari cu Coronavirus, unii fiind amendati cu sume de 10.000 – 20.000 de LEI, altii avand dosare penale facute de catre Politie.

Pentru a mai reduce acest fenomen, s-ar fi discutat inclusiv folosirea de bratari inteligente care ar transmite la autoritati locatia subiectului, in timp real, prin GPS, dar si informatii biometice, cel mai probabil ritmul cardiac, posibil temperatura, dar poate si alte date.

Pentru carantina monitorizarea locatiei nu prea e necesara, iar asta pentru ca oamenii stau intr-o locatie care ar trebui sa fie pazita pentru ca ei sa nu plece, dar in cazul izolarii masura ar fi buna, insa e nevoie de multe bratari, 12.700 de persoane fiind acum izolate la domiciliu.

Masura ar fi deocamdata doar in discutie, au afirmat reporterii Pro TV si Digi 24 in reportaje transmise la ambele posturi de televiziune, deci ramane de vazut ce se va decide.