Lansarea iPhone 12 aproape de amanare din cauza Coronavirus

Lansarea iPhone 12 este aproape de amanare din cauza Coronavirus, iata cu ce probleme se confrunta compania Apple in momentul de fata.

lansarea iphone 12 amanare coronavirus

Lansarea iPhone 12 este tot mai aproape de amanare, iar asta deoarece Coroanvirus impiedica Apple sa treaca prin procesul normal de dezvoltare pentru noul sau telefon, inginerii avand restrictie de a merge in China. Acolo sunt testate noile modele de telefoane inainte de a se face o productie de test pentru ele in vederea lansarii, iar cum inginerii Apple nu pot ajunge sa testeze iPhone 12 acolo unde urmeaza sa fie facute, finalizarea dezvoltarii e ingreunata.

Apple a amanat pana la final de aprilie expirarea unei interdictii de calatorie pentru inginerii care trebuiau sa ajunga in China pentru a participa la dezvoltarea iPhone 12, intregul proces fiind oricum in intarziere. Apple a amanat finalizarea proesului de testare a prototipurilor iPhone 12 pana la final de martie, dar se pare ca nici acest termen nu este chiar atat de realist, si asta din cauza faptului ca inginerii sai nu pot ajunge in Asia pentru a testa telefoanele.

Lansarea iPhone 12 aproape de amanare din cauza Coronavirus

Partenerii taiwanezi ai celor de la Apple au afirmat ca in momentul de fata procesul de dezvoltare al iPhone 12 este intarziat din cauza Coronavirus, iar cu noi intarzieri productia ar putea incepe cu 1 – 2 luni mai tarziu decat era programat initial. Asta ar insemna ca si lansarea ar putea fi amanata pentru octombrie, insa chiar si atunci telefoanele din seria iPhone 12 ar putea fi disponibile in cantitati extrem de limitate, din cauza problemelor cu productia din fabricile chinezesti.

“Producătorii corelați ai lanțului de aprovizionare se așteptau inițial ca procedurile programate EVT să fie efectuate până la sfârșitul lunii martie, care să permită lansarea în volum a producției noilor dispozitive ‌iPhone‌ în iunie, au spus sursele, adăugând că o nouă întârziere a testelor EVT la sfârșitul lunii aprilie ar putea amâna producția de volum cu încă 1-2 luni. Având în vedere programul EVT revizuit, lansarea produsului Apple pentru dispozitivele ‌iPhone‌ pentru următoarea generație ar putea fi amânată pentru luna octombrie, au declarat sursele.”

O amanare cu o luna a lansarii iPhone 12 ar afecta serios vanzarile Apple pentru tot anul 2020, iar asta pentru ca in general vanzarile seriilor noi contribuie foarte mult la totalul anual. Daca stocurile vor fi deasemenea foarte reduse, atunci problema devine si mai mare pentru cei de la Apple, dar desigur ca totul depinde de capacitatea Foxconn de a isi putea reveni dupa problemele cu Coronavirus, compania nereusind sa ajunga la capacitate maxima nici acum.

iPhone 12 ar fi trebuit sa fie prezentat undeva prin prima parte a lunii septembrie, dar dupa cum se prezinta situatia, acest lucru pare destul de impobabil.