OLX: ATENTIE, Mesajul Important pentru Utilizatorii Romani

OLX are un mesaj extrem de important pentru toti utilizatorii sai din Romania, iata ce trebuie sa stii daca folosesti, sau vrei sa folosesti, platforma.

OLX phishing

OLX este cea mai mare platforma de anunturi “gratuite” din Romania, iar pentru cele “4 milioane” de utilizatori ai sai a emis o atentionare extrem de importanta care ar trebui luata foarte in serios de catre toata lumea. Cei de la OLX ii atentioneaza pe oameni ca imaginea sa este folosita in cadrul unei campanii de tip phishing, pagini false care arata precum cele ale platformei din Romania fiind create de catre hackeri in scopul de a fura datele oamenilor.

OLX nu trece prin prima problema de acest gen, iar asta pentru ca, dintr-un motiv sau altul, unii cred ca oamenii care vand diverse lucruri prin platforma au si ceva valoros acolo, as ca vor sa le fure. Totusi, unii s-au gandit ca daca ar face un website cu denumirea “oix.ro”, ar reusi sa-i pacaleasca pe unii dintre cei care folosesc OLX, astfel ca prin campanii de tip phishing incearca sa duca utilizatorii pe acel domeniu, iar oamenii care nu se uita cu atentie la mail-uri ajunga acolo.

OLX: ATENTIE, Mesajul Important pentru Utilizatorii Romani

OLX are atat de multi utilizatori in Romania inca era necesar sa trimita o atentionare pentru cei care inca n-au fost pacaliti, iar asta pentru ca ei vin apoi si cer ajutor tot de la platforma. OLX le cere oamenilor sa nu mute conversatiile din platforma sa in alta, iar asta pentru ca nu exista control asupra a ceea ce se intampla acolo, de multe ori fiind ceruti bani in avans pentru vanzarea anumitor produse, ceea ce reprezinta o inselaciune.

“Vrem să te informăm că am remarcat un atac de tip phishing, prin care sunt create pagini false care seamănă foarte bine cu alte noastre. Lucrăm deja la rezolvarea situației, dar între timp ținem să amintim câteva măsuri pe care le poți lua pentru a te proteja. Tentativele de fraudă online pot apărea oricând și oriunde, așa că merită să te informezi câteva minute, astfel încât să știi să le identifici și eviți de fiecare dată.”

OLX are si in aceasta o recomandare, spunandu-le oamenilor sa nu plateasca vreodata in avans banii pentru produsele pe care le cumpara de la diversi necunoscuti prin intermediul platformei sale. Aceasta recomandare ar trebui sa fie valabila pentru orice fel de platforma, separat de OLX, si asta pentru ca oricine va poate pacali si va poate “lasa cu buza umflata” fara a va mai trimite produsul pe care credeti ca l-ati platit prin acea suma trimisa in avans.

OLX este o platforma foarte mare, foarte populara, iar atacurile de tip phishing nu se vor opri, tocmai pentru ca are foarte multi utilizatori activi in momentul de fata.