Coronavirus Romania: Scolile Inchise in Toata tara, Anuntul Guvernului

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Luni, 9 martie 2020

Coronavirus inchide scolile din Romania, Guvernul anuntand in aceasta seara decizia de a inchide toate unitatile de invatamant preuniversitar din 11 martie pana in 22 martie pentru a impiedica raspandirea virusului in tara noastra, masura fiind anticipata astazi dupa ce discutarea ei a fost confirmata de Ludovic Orban.

Numarul in crestere de infectari de Coronavirus este motivul din cauza caruia aceasta decizia a fost luata, impreuna cu cea a suspendarii zborurilor aeriene care au legatura cu italia, insa vorbim doar despre doua dintre multele masuri luate de catre autoritatile romane.

Guvernul Romaniei intareste si controlul la frontiera rutiera si feroviara pentru a impiedica intrarea in tara a persoanelor care sunt infectate cu noul Coronavirus, chiar daca acestea incearca sa minta si sa spuna ca vin din alte regiuni din Italia/tari, pentru a ajunge acasa desi pot fi infectati.

Guvernul Romaniei creste deasemenea si numarul medicilor implicati in lupta impotriva Coronavirus, a capacitatilor de diagnosticare, dar si a stocurilor de echipamente folosite pentru a diagnostica noile cazuri.

Cursele de transport rutier si feroviar dinspre Romania spre Italia, si invers, sunt suspendate de catre Guvernul Romaniei incepand din 11 martie, si pana in data de 31 martie.

mai multe imediat…