Politia Romana: Mesajul de avertizare pentru cetatenii din tara

Politia Romana viteza autostrada

Politia Romana isi continua astazi seria de avertizari pe care le face pentru cetatenii din Romania, iar asta deoarece vrea sa readuca in atentia oamenilor ceea ce se poate intampla daca nu respecta legislatia din tara, soferii fiind vizati de aceasta data.

Politia Romana a anuntat ca in weekend a surprins nu mai putin de 71 de soferi care au “pus in pericol” traficul rutier de pe autostrada A3 prin faptul ca au circulat cu viteza care o depaseste pe cea legala impusa pentru aceasta scurta bucata de drum de mare viteza.

Politia Romana a depistat totusi printre acesti soferi si unul care, conform lor, se pregatea sa decoleze de pe autostrada, el circuland cu viteza de 238 km/h, una surprinzator de mare pentru o autostrada din Romania, dar probabil a prins o portiune mai dreapta si plata.

Politia Romana nu are aici parte de vreun record de viteza depistat cu aparatele radar, iar asta deoarece in trecut s-au detectat viteze inclusiv mult mai mari decat acestea, iar in cazul lor se aplica o amenda contraventionala in valoare de 2900 de LEI, permisul fiind retinut pentru timp de 90 de zile.

“În cursul zilei de ieri, poliţiştii Biroului de Poliţie Autostrada A3 București – Brașov au depistat un bărbat, de 42 de ani, din București, care conducea cu viteză excesivă. Conducătorul auto a fost înregistrat de aparatul radar, în timp ce rula pe autostrada A3, sensul București – Brașov, cu viteza de 238 km/h. Acesta a fost sancţionat contravenţional cu amendă de 2.900 de lei, iar, ca măsură complementară, poliţiştii i-au reţinut permisul de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice, pentru 90 de zile.”

Politia Romana le recomanda soferilor sa nu circule cu viteza foarte mare pe autostrazile din Romania, si sa respecte limitele legale de viteza, dar pentru multi e greu, mai ales cand reusesc sa iasa de pe ingustele drumuri proaste care exista in jurul lor.