Coronavirus Romania: iPhone poate fi curatat cu servetele dezinfectante

Coronavirus iphone curatare servetele dezinfectante

Coronavirus este un virus care poate rezista pe diverse suprafete pana la cateva zile, iar telefoanele sunt unele dintre acele suprafete pe care se aduna extrem de multi microbi, si care pot fi transferati pe mana in momentul in care atingem telefonul.

Pentru a combate raspandirea Coronavirus este recomandat spalatul pe maini, insa ar trebui recomandata si stergerea telefoanelor cu serverele dezinfectate, iar asta pentru ca daca te speli pe maini, iar apoi iei telefonul in mana, te infectezi la loc daca l-ai folosit dupa ce ai pus mana pe diverse suprafete infectate din mediul exterior.

Telefoanel mobile sunt pline de microbi, iar servereltele dezinfectante ne pot ajuta sa le curatam, intr-o anumita masura, iar Apple confirma ca folosirea servetelelor dezinfectante nu va afecta telefoanele, cel putin nu intr-o mare masura, deci nu recomanda evitarea practicii.

Apple a actualizat o pagina in care vorbeste despre modul in care pot fi curatate produsele sale, si sustine ca servetelele care au 70% alcool pot fi folosite pentru curatarea produselor sale in ideea de a elimina cat se poate de multi dintre microbii de pe ele, teoretic inclusiv Coronavirus.

“Folosind un ștergător de alcool izopropilic de 70 la sută sau șervețele de dezinfectare Clorox, puteți șterge ușor suprafețele dure, neperoase ale produsului Apple, cum ar fi afișajul, tastatura sau alte suprafețe exterioare. Nu folosiți înălbitor. Evitați să obțineți umiditate în orice deschidere și să nu vă scufundați produsul Apple în niciun agent de curățare. Nu folosiți pe țesături sau piele.”

Coronavirus poate rezista pe suprafete pana la cateva zile, in functie de temperatura ambientala, deci stergerea telefoanelor cu servetele dezinfectate ar putea fi de ajutor pentru a il distruge, dar dupa ce faceti asta, nu uitati sa va spalati din nou pe maini.

In mod teoretic, acelasi lucru ar trebui sa fie valabil si pentru alte modele de telefoane, sau chiar tablete, dar trebuie sa verificati website-urile producatorilor pentru mai multe detalii.