Guvernul Romaniei: Recomandari privind Informarea despre COVID-19

Guvernul Romaniei informarea covid-19

Guvernul Romaniei continua campania sa de recomandari pentru romanii care vor sa fie cat mai bine informati in legatura cu noul Coronavirus, COVID-19, astfel ca vine cu o serie noua de sfaturi pentru toti cei care au intrebari de pus.

Guvernul Romaniei readuce in discutie cum trebuie folosit acel TelVerde la care experti din Ministerul Sanatatii va raspund la intrebari, dar si in ce situatii ar trebui sa sunati la serviciul de urgenta 112 pentru a cere informatii cu privire la Coronavirus.

  1. Apelați în primul rând medicul de familie, dacă aveți febră sau tușiți și ați călătorit în țări unde s-au înregistrat cazuri de coronavirus ori ați intrat în contact cu persoane infectate cu noul coronavirus.
  2. Apelați 112 numai în cazuri de urgență, dacă nu ați putut contacta medicul de familie sau dacă starea dumneavoastră de sănătate s-a agravat brusc.
  3. Comunicați medicului de familie sau dispecerului 112 motivul suspiciunii dumneavoastră în legătură cu infectarea cu noul coronavirus.
  4. Aflați informații suplimentare despre noul coronavirus (COVID-19) de la TelVerde 0800 800 358. Acesta este un număr pentru informare, NU este un număr pentru urgențe!
  5. TelVerde este operaționalizat la nivelul Institutului Național de Sănătate Publică din subordinea Ministerului Sănătății pentru cetățenii care doresc informații legate de prevenirea infectării cu virusul COVID – 19 (coronavirus).

Guvernul Romaniei Informarea COVID-19 telverde