Planeta Marte: Coronavirus AMANA o Misiune foarte Importanta

Planeta Marte are o misiune foarte mportanta amanata din cauza noului Coronavirus, iata de ce a fost luata aceasta decizie de catre ESA si Rusia.

Planeta Marte coronavirus

Planeta Marte este in centrul multor proiecte importante care au fost create de catre diverse agentii spatiale, insa unul dintre ele a fost amanat dupa ce Coronavirus a facut imposibila continuarea lui. Vorbim despre un proiect al agentiei spatiale europene, ESA, derulat impreuna cu agentia spatiala din Rusia, acesta avand diverse probleme pana acum, insa Coronavirus “a fost picatura care a umplut paharul”, astfel ca proiectul a fost in final amanat.

Planeta Marte trebuia sa aiba o nava trimisa acolo de catre agentii, aceasta avand denumirea ExoMars, insa ea avea o serie de probleme care trebuiau rezolvate cat mai repede pentru a putea fi trimisa intr-o perioada propice pentru ca misiunea sa aiba succes. Din cauza restrictiilor de deplasare pe care diverse tari le-au impus in Europa in urma numarului mare de infectari cu Coronavirus, cercetatorii nu s-au mai putut intalni pentru a rezolva problemele, deci proiectul a fost amanat.

Planeta Marte: Coronavirus AMANA o Misiune foarte Importanta

Planeta Marte urma sa fie explorata de catre ExoMars pentru a se vedea daca a existat vreodata viata acolo, un robot de suprafata echipat cu o varietate de instrumente fiin aproape gata de lansare. Rosalind Frankly urma sa fie numele acestui robot al ESA, el avand capacitatea de a sapa pana la 2 metr sub suprafata de pe planeta Marte, iar acolo se spera ca va fi gasita apa, iar asa sa fie confirmat fara dubiu faptul ca viata a existat pe corpul ceresc.

“Agenția Spațială Europeană și partenerii săi ruși au anunțat că vor întârzia misiunea planificată pentru rover / lander către Marte. Proiectul s-a confruntat cu o serie de obstacole tehnice și timpul a fost scurt pentru a le sorta înainte de a închide o fereastră de lansare convenabilă. Acum, restricțiile de călătorie puse în aplicare pentru a limita răspândirea coronavirusului au asigurat că acestea nu vor fi gestionate la timp.”

Planeta Marte trebuia sa aiba cercetarile acestui robot analizate si de catre NASA, care vrea sa trimita primii oameni acolo, dar cum ast anu se va intampla, lucrurile se complica. Inclusiv la NASA situatia e complicata dupa ce zilele trecute un angajat a fost confirmat pozitiv cu noul Coronavirus, deci nu doar misiunea catre planeta Marte e in pericol, ci si cele pentru Luna, sau pentru a trimite sonde spatiale catre alte colturi ale sistemului solar.

Planeta Marte va mai astepta pentru ca marea urgenta a omenirii in momentul de fata este Coronavirus, nu misiunile spatiale catre planete de pe care putem aduce alti virusi mult mai periculosi.