UBER: Masurile de ULTIMA ORA ce se vor Aplica si in Romania

UBER a anuntat o serie de masuri de ultima ora pe care le gandeste pentru a aplica si in Romania, ce vrea sa faca in aceasta perioada compania.

UBER covid-19

UBER a anuntat in cursul zilelor trecute ca urmeaza sa aiba un raspuns pe masura situatiei care este create de noul Coronavirus, COVID-19, compania americana dorind sa-si protejeze atat clientii, cat si soferii. Mai exact, cei de la UBER sustin ca iau in considerare suspendarea conturilor clientilor si soferilor care au fost confirmati ca fiind infectati cu Coronavirus, sau care au intrat in contact cu persoane care au fost confirmate de autoritati ca fiind infectate.

UBER a actionat la fel in Mexic, acolo unde a suspendat sute de conturi ale clientilor, dar si conturile unor soferi, totul pentru a impiedica raspandirea dupa ce unii dintre ei au fost testati pentru infectare. Cei de la UBER au o echipa dedicata pentru a discuta cu autoritatile si a prelua informatii privind posibili soferi, sau clienti, care sunt infectati, deci ei ar trebui sa primeasca detalii despre identitatea reala a persoanelor care sunt intr-adevar infectate.

UBER: Masurile de ULTIMA ORA ce se vor Aplica si in Romania

UBER se consulta inclusiv cu epidemiologi pentru a lua deciziile cele mai bune in ceea ce priveste raspandirea noului virus, astfel ca e de asteptat ca suspendari ale conturilor soferilor si clientilor sa aiba loc. Dupa cum prea bine stiti, in spatiile inchise Coronavirus e poate raspandi extrem de usor, iar cum masinile UBER nu au geam separator intre sofer si client, precum taxi-urile din Marea Britanie si SUA, riscul de infectare este foarte mare.

“Lucrând cu aceștia, putem suspenda temporar conturile călăreților sau șoferilor confirmați că au contractat sau au fost expuși la COVID-19. De asemenea, consultăm cu un epidemiolog pentru a ne asigura că eforturile noastre în calitate de companie sunt întemeiate pe sfaturi medicale. Am ajutat deja șoferii din anumite zone afectate și lucrăm pentru a implementa rapid acest lucru la nivel mondial.”

UBER a anuntat deasemenea ca le va oferi soferilor si despagubiri in cele 14 zile de izolare la domiciliu, sau carantina, pentru a-i tine in platforma, masura in sine fiind extrem de buna. UBER este una dintre companiile cel mai mare potential de a fi afectata puternic de Coronavirus, iar asta pentru ca oamenilor le va fi din ce in ce mai frica sa calatoreasca pentru a nu risca sa fie infectati, ceea ce pana la urma este cat se poate de normal in aceste conditii.

UBER deocamdata nu a luat o decize finala privind suspendarile conturilor, dar pare sa se fi decis in ceea ce priveste plata despgubirilor pentru cei izolati, carantinati, sau infectati, si totul ar trebui sa se aplice si in Romania.