Windows 10: Microsoft REZOLVA o Noua Problema foarte GRAVA

Wndows 10 are o noua problema extrem de grava rezolvata de catre compania Microsoft, iata ce s-a descoperit in sistemul de operare pentru calculatoare.

Windows 10 smb

Windows 10 a avut la inceputul acestei saptamani dezvaluita o problema foarte grava care ne arata ca sistemul de operare inca are nevoie de multa atentie din partea companiei Microsoft, dar ea a fost rezolvata rapid. Vorbim despre o vulnerabilitate care a fost inregistrata cu denumirea CVE-2020-0796, cei de la Microsoft fiind atentionati in legatura cu aceasta vulnerabilitate a Windows 10 din sisteul SMB, ea fiind foarte periculoasa.

Windows 10 a avut chiar ieri lansat un patch care blocheaza posibilitatea de a avea aceasta vulnerabilitate exploatata de catre hackeri, Microsoft fiind surprinzator de rapida in a rezolva aceasta problema foarte grava. Tocmai aceasta rapiditate cu care Microsoft a rezolvat problema ne arata cat de serios este totul, ei dorind sa tina utilizatorii Windows 10 in siguranta, pe cat posibil, iar daca aveti sistemul de operare in calculatoare, trebuie sa instalati acest patch.

Windows 10: Microsoft REZOLVA o Noua Problema foarte GRAVA

Windows 10 are practic rezolvata o problema care le permite hackerilor sa exploateze de la distanta calculatoarele prin sistemul SMB, ei putand rula comenzi si aplicatii cu privilegii de administrator, adica asa cum fac detinatorii PC-urilor. Problema este extrem de grava deoarece totul poate fi facut fara ca hackerul sa aiba acces fizic la calculatorul cu Windows 10, dar si fara ca utilizatorul sa stie ce se intampla in PC-ul sau deoarece totul e facut “in fundal”.

Windows 10 a avut detalii despre aceasta problema divulgate online saptamana aceasta dupa ce comunicarile dintre Microsoft si diverse companii care dezvolta solutii antivirus au ajuns pe internet. Expertii din companiile care dezvolta solutii antivirus sutin ca aceasta vulnerabilitate este atat de serioasa incat poate fi folosita pentru a dezvolta ransomware precum WannaCry, sau NotPetya, deci era absolut necesar ca Microsoft sa protejeze Windows 10 cu un patch lansat rapid.

Windows 10 a avut patch-ul extrem de rapid rezolvat si pentru ca vulnerabilitatea era extrem de usor de gasit de catre hackeri, astfel ca Microsoft s-a grabit sa isi tina toti utilzatorii in siguranta cat mai rapid.