Coronavirus Romania: Recomandarile Guvernului Romaniei pentru protectie

Coronavirus Romania recomandari guvern

Coronavirus are foarte multe recomandari facute de catre autoritati pentru a ne proteja mai bine, si in cazul in care le-ati uitat, poate ca e bine sa va aduceti aminte despre doua reguli foarte importante pe care nimeni n-ar trebui sa le treaca cu vederea.

Guvernul Romaniei ne explica iar mai jos doua masuri foarte importante pe care ar trebui sa le respectam in aceasta perioada, mai ales ca vorbm despre o crestere constanta a cazurilor noi de Coronavirus in Romania, desi majoritatea sunt de la persoane venite din strainatate.

“Nu vă atingeți ochii, nasul, gura dacă nu aveți mâinile igienizate. De ce? Mâinile ating multe suprafețe care pot fi contaminate cu virusul. Dacă vă atingeți ochii, nasul sau gura cu mâinile contaminate, puteți transfera virusul la dumneavoastră.”

Coronavirus Romania recomandari guvern atinge fata

“Mențineți o distanță de 1,5 metri între dumneavoastră și alte persoane, în special cele care tușesc sau strănută. De ce? Atunci când cineva care este infectat cu o boală respiratorie, cum ar fi COVID-19, tușește sau strănută, proiectează mici picături de salivă care conțin virusul. Dacă sunteți prea aproape, puteți inspira virusul.”

Coronavirus Romania recomandari guvern distanta