LUNA: Anuntul INCREDIBIL, Premiera Anuntata pentru Omenire

LUNA are parte de un anunt incredibil cu o premiera pe care putina lume se astepta sa o auda, iata ce a fost anuntat cu privire la satelitul natural.

LUNA harta

LUNA are parte de un anunt incredibil din partea unor cercetatori care au decis sa faca ceva extrem de important pentru toata omenirea, ceva ce nici macar NASA nu a anuntat ca vrea sa faca. Indienii au trimis in 2019 o sonda spatiala care orbiteaza LUNA, ei trimitand si o nava care sa aselenizeze acolo, insa din pacate aceasta s-a prabusit, asa ca se folosesc de sonda din spatiu pentru a face ceva care ne va ajuta extrem de mult in viitoarele misiuni.

LUNA va avea creata o noua harta cu toate zonele sale, insa aceasta va avea cea mai mare rezolutie dintre toate cele care au fost create pana in momentul de fata, si totul multumita indienilor. Agentia spatiala din India a echipat sonda sa spatiala cu camere de ultima generatie pentru a putea inregistra aceasta harta de inalta rezolutie cu LUNA, si alte agentii spatiale se vor putea folosi de ea in misiunile care vor fi lansate in viitorul nu foarte indepartat.

LUNA: Anuntul INCREDIBIL, Premiera Anuntata pentru Omenire

LUNA va avea aceasta harta facuta la o rezolutie mult mai buna decat cea pe care o vedem pentru hartile NASA, iar asta deoarece indienii inregistreaza imagini la 0.25 metri/pixel, fata de 0.5 metri/pixel in cazul americanilor. India ne-a aratat capacitatea camerei sale de a face imagini extrem de bune de pe LUNA dupa ce a publicat unele exemple in care se vedeau foarte clare si unele dintre pietrele cu diametru de 1 metri, ceva ce pana acum era greu de analizat.

“Orbitarul Chandrayaan 2 găzduiește un set extins de instrumente pentru a cartografia lunii. Orbitorul Chandrayaan 2 are o cameră optică numită Orbiter High-Resolution Camera (OHRC) care surprinde imagini detaliate ale lunii. OHRC poate imagina la cea mai bună rezoluție de 0,25 metri / pixel, bătând cel mai bine 0,5 L / pixel al NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).”

LUNA va avea totusi aceasta camera folosita in zone unde ea poate oferi imagini extrem de importante, mai exact in cele in care nu exista lumina prea buna, iar acolo am putea avea o prezentare mult mai clara a suprafetei. Cei de la NASA si-au trimis propria sonda cu ceva timp in urma in orbita de pe LUNA, iar sonda indienilor are aparatura mai performanta, astfel ca ne asteptam ca ei sa creeze o harta 3D atat de detaliata incat am putea descoperi si noutati pe satelitul Pamantului.

LUNA va avea aceasta harta creata in timp, cu multa munca, astfel ca va trebui sa avem rabdare pana cand totul va fi gata, deoarece e nevoie de timp pentru inregistrarea imaginiloar, dar si procesarea lor.