Windows 10: Decizia NEASTEPTAT de Buna Luata de Microsoft

Windows 10 are parte de o decizie neasteptat de buna din partea companiei Microsoft, iata de ce vor avea parte utilizatorii din toata lumea foarte curand.

Windows 10 wsl2

Windows 10 are parte de o decizie neasteptat de buna din partea celor de la Microsoft, compania americana luand pe toata lumea prin surprindere cu un anunt care ne face sa ne bucuram pentru ceea ce va veni. Cei de la Microsoft a anuntat in mod oficial faptul ca va oferi in mod public kernelul integrat in Windows 10, astfel ca toata lumea va avea acces la el pentru a-l folosi si modifica in orice mod doreste, deci vorbim despre mult mai multa deschidere de la americani.

Windows 10 are un kernel Linux implementat cu o denumire pompoasa, Windows Subsystem for Linux 2, iar distributia sa publica va incepe dupa ce versiunea 2004 a sistemului de operare va fi lansata in mod oficial. Nu se stie fix la cat timp dupa lansarea acelei versiuni va fi pus in distributie si kernel-ul, dar e de asteptat sa nu treaca foarte mult timp, insa cei care au Windows 10 si vor sa modifice si sa instaleze iar acel kernel, vor trebui sa o faca manual.

Windows 10: Decizia NEASTEPTAT de Buna Luata de Microsoft

Windows 10 va avea o actualizare oferita pentru el astfel incat sa fie instalate si automat actualizarile, insa pana cand se va intampla asta, oamenii sunt obligati sa faca totul manual, si vor trece cateva luni cu aceasta situatie. Partea buna este ca Windows 10 si Linux vor putea coexista in acelasi calculator fara probleme, iar actualizarile pentru el vor fi distribuite de Microsoft prin actualizari ale Windows pentru toata lumea.

“WSL2 va fi în curând disponibil oficial ca parte a Windows 10, versiunea 2004! Pe măsură ce ne pregătim pentru disponibilitatea generală, dorim să împărtășim o modificare suplimentară: actualizarea modului în care nucleul Linux din WSL2 este instalat și deservit pe mașina dvs. Am auzit o mulțime de feedback-uri ale comunității că experiența de instalare ar putea fi simplificată și facem primul pas în acest sens prin îmbunătățirea modelului de service al kernelului Linux.”

Windows 10 avea de ceva vreme anuntata implementarea unei asemenea schimbari importate, si iata ca acum ea vine pentru toata lumea, cu imbunatatiri majore ale performatelor pe care le ofera. Putina lume credea ca Microsoft ar putea face asa ceva pentru Windows 10, insa iata ca lucrurile se mai si schimba in bine, ceea ce desigur ca este o veste foarte buna pentru cei care sperau sa se poata juca mai usor cu acest Linux integrat de catre americani.

Windows 10 va mai avea parte si de alte schimbari importante in viitorul nu foarte indepartat, astfel ca ramane sa vedem ce anume va mai anunta compania pentru toti cei care-l folosesc.