Coronavirus: LIVE, Masurile Guvernului pentru Starea de Urgenta

Declarații de presă la sediul MAI

Declarații de presă la sediul MAI

Publicată de Ministerul Sănătăţii – România pe Duminică, 15 martie 2020

Coronavirus impune instituirea starii de urgenta inclusiv in Romania, asa cum s-a intamplat deja in alte state din Uniunea Europeana, totul pentru a proteja cetatenii de infectare, si a impiedica un colaps al sistemului medical, asa cum s-a intamplat in unele regiuni din italia deja.

Guvernul Romaniei sustine in aceste momente o conferinta de presa in care prezinta masurile pe care urmeaza sa le impuna pentru tara noastra dupa instituirea starii de urgenta, comunicarea fiind necesara in urma numarului mare de zvonuri care au speriat lumea.

Presedintele Romaniei va institui starea de urgenta nationala in tara incepand de maine, intrarea in vigoare avand loc imediat dupa publicare in monitorul oficial, iar televiziunile si porturile de radio vor trebui sa anunte in mod regulat instituirea acesteia.

Iata masurile anuntate astazi de catre ministrul MAI, Marcel Vela, ele urmand a fi aplicate impreuna cu cele care vor fi anuntate si dupa instituirea starii de urgenta.

  1. Schimbarea definitiei de contact apropiat al unei persoane infectate cu Coronavirus;
  2. Izolare la domiciliu pentru toate persoanele sosite in Romania din tarile unde sunt confirmate cel putin 500 de cazuri de infectii cu Coronavirus, incepand din 15 martie, la ora 21:00, indiferent cum se intra in tara.
  3. Obligatia ITM-urilor de a verifica daca sunt respectate obligatiile impuse de catre Guvernul Romaniei pentru decalarea programului de lucru.
  4. Suspendarea pana la 31 martie a targurilor auto.