Android: Aplicatia pentru Coronavirus ce BLOCHEAZA Telefonul

Android are o avertizare foarte importanta facuta din cauza Coronavirus, iar asta pentru ca aceasta aplicatie malitioasa poate bloca telefoanele rapid.

Android covidlock

Android ramane o tinta mare pentru hackeri chiar si in contextul global al pandemiei Coronavirus, iar cei care nu sunt atenti se pot trezi cu telefoanele blocate de o aplicatie care la o prima vedere pare utila. Mai exact, o aplicatie pentru Android care spune ca permite monitorizarea in timp real a infectiilor cu noul Coronavirus, publicat cu denumirea CovidLock, este de fapt una malitioasa care contine ransomware ce blocheaza telefoanele utilizatorilor.

Android poate fi exploatat de catre acest ransomware desi aplicatia nu este disponibila in Google Play Store, deci Google nu poate face prea multe impotriva sa, ea fiind distribuita printr-un website. Problema este ca multi oameni au distribuit link-ul catre acel website pe diverse retele de socializare, iar cei cu Android care o instaleaza au telefoanele blocate de catre hackeri, care cer bani pentru deblocarea dispozitivelor pentru a accesa datele din ele.

Android: Aplicatia pentru Coronavirus ce Blocheaza Telefonul

Android covidlock ransomware

Android are unele protectii implementate de cativa ani impotriva unor atacuri de acest gen, aplicatia cerand de la bun inceput permisiuni pentru blocarea ecranului, ceva ce in mod normal n-ar trebui sa fie cerut. Totusi, daca utilizatorii care vor sa afle informatii despre infectarile Coronavirus din intreaga lume decid sa ii ofere acestei aplicatii pentru Android permisiunile cerute, atunci ei pot avea telefoanele blocate daca nu au un cod de siguranta setat.

“De când Android Nougat a fost lansat, există o protecție în vigoare împotriva acestui tip de atac. Cu toate acestea, funcționează numai dacă ați setat o parolă. Dacă nu ați setat o parolă pe telefon pentru a debloca ecranul, sunteți încă vulnerabil la ransomware-ul CovidLock.”

Android poate fi exploatat de catre acest rasomware doar daca nu exista un cod de siguranta, sau parola de acces, setate pentru ecranul de blocare, in caz contrar ransomware-ul neputandu-si face efectele. Aici vedem un nou motiv foarte important pentru a avea un cod de acces setat pentru telefon, iar asta pentru ca Google a implementat protectiile necesare in Android pentru oamenii care vor intr-adevar sa aiba telefoanele protejate impotriva acestor atacuri.

Android are destul de multe protectii implementate de catre cei de la Google, insa de multe ori infectarile sunt facute pentru ca utilizatorii le ofera aplicatiilor permisiuni pentru a accesa date la care in mod normal n-ar trebui sa aiba acces.