OLX Opreste SPECULA Romanilor care Profita de Coronavirus

OLX a anuntat astazi o serie de masuri care au menirea de a opri specula romanilor care profita de Coronavirus pentru a incerca sa insele alti romani.

OLX specula coronavirus

OLX a anuntat astazi o serie de masuri care, ca sa fiu complet sincer, ma uimesc si arata ca mai exista totusi responsabilitate la companie, desi multi dintre romani vor sa profite de Coronavirus pentru a face bani de pe urma celor care nu pot cumpara ce au nevoie.

OLX s-a umplut de anunturi de la speculanti care au cumparat in masa mancare, produse dezinfectante, etc, doar pentru a le vinde la suprapret, ceea ce desigur ca arata lipsa de umanitate a unora, dar OLX spune ca a gasit si solutia pentru ei, stergerea anunturilor.

OLX avea nu doar speculanti care vindeau la suprapret produse cumparate in cantitati mari numai pentru a contribui la golirea magazinelor si a face specula cu ele, ci si anunturile de transport persoane catre Italia, tara care este cel mai puternic afectata de Coronavirus.

OLX probabil ca va mai avea de munca in perioada urmatoare, dar poate ca tot ceea ce spun acum se va dovedi a fi o dovada a faptului ca le pasa de oameni, si nu de profitul facut din promovarea anunturilor.

Iata masurile anuntate de OLX :

  1. Am interzis toate anunțurile ce includeau oferte de transport Italia-România, ca urmare a informărilor privind restricțiile de trafic, emise de Ministerul Afacerilor Externe.
  2. Am interzis vânzarea de măști, geluri anti-bacteriene și alte produse medicale care au legătură cu COVID-19 și am alocat o echipă de moderare dedicată care monitorizează subiectul 24/24 ore.
  3. Am interzis orice anunțuri înșelătoare care folosec virusul în context necorespunzător și analizăm constant sistemele pentru a ne asigura că anunțurile frauduloase sunt complet blocate.
  4. Am dezactivat peste 1.000 anunțuri cu produse la suprapreț, produse false sau anunțuri care ironizează situația de criză sau caută să profite de pe urma ei.
  5. Pentru propria siguranță, întreaga echipă OLX lucrează de acasă.

In aceeasi masura, cei de la OLX au si recomandari pentru oamenii care inca mai vor sa vanda cate ceva in platforma lor :

  1. Dacă trebuie să cumpărați / vindeți produse pe OLX, luați-vă toate măsurile de siguranță recomandate în această perioadă: limitați vizionările sau verificările fizice și înlocuiți-le pe cât posibil cu apeluri video de verificare a produselor
  2. Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și/sau interacțiune cu un număr mare de persoane și folosiți pe cat posibil transportul prin curier
  3. Limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane prin gesturi cum ar fi: strângerea mâinilor, atingerea fețelor cu mâinile
  4. Păstrați o distanță semnificativă, de minimum 1,5 metri, față de celelalte persoane pe care le întâlniți
  5. Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități și folosiți masca de protecție doar în cazul în care aveți simptome de gripă sau răceală