Google: Atentionare emisa pentru Android din cauza COVID-19

Google a emis o atentionare pentru Android din cauza noului Coronavirus, COVID-19, iata ce spune compania americana si cat de importanta e situatia.

0

Google COVID-19

Google a emis chiar ieri o atentionare pentru Android care are la baza COVID-19, compania americana venind cu un mesaj foarte important care va avea un impact foarte mare asupra dezvoltatorilor si utilizatorilor. Mai exact, cei de la Google ii atentioneaza pe producatorii de aplicatii pentru platforma Android in legatura cu faptul ca verificarea aplicatiilor care vor fi publicate in Google Play Store va dura mai ult decat in mod obisnuit, deci trebuie sa se astepte la intarzieri.

Google face aceasta atentionare pentru ca atat dezvoltatorii de aplicatii, cat si utilizatorii obisnuiti, vor resimti problema, iar asta pentru ca aplicatiile vor fi publicate mai greu in Google Play Store. Dupa cum prea bine stiti deja, Google a luat decizia de a ii lasa pe unii dintre angajatii sai sa lucreze de acasa in aceasta perioada, iar asta aduce si intarzieri in ceea ce priveste modul in care se misca lucrurile in companie, unele procese fiind prioritizate, altele nu.

Google: Atentionare emisa pentru Android din cauza COVID-19

Google nu poate sa mentina acelasi ritm de lucru pe care-l avea si inainte din cauza modului in care Coronavirus, COVID-19, se desfasoara in momentul de fata, astfel ca avem atentionari de acest gen emise. Google le spune dezvoltatorilor ca verificarile pentru aplicatii ar putea dura pana la 7 ore, sau chiar mai mult, ceea ce desigur ca va fi o problema pentru unii dintre dezvoltatorii care au de rezolvat buguri serioase ale aplicatiilor pe care le au.

“Datorită programelor de lucru ajustate în acest moment, în prezent avem o perioadă mai lungă decât de obicei. Vă rugăm să vă așteptați timpii de examinare de 7 zile sau mai mult.”

Google nu prea are cum sa controleze situatia, iar asta pentru ca trebuie sa puna sanatatea angajatilor pe primul loc, iar cum Coronavirus ii genereaza probleme din acest punct de vedere, compania lucreaza asa cum poate. E de asteptat ca situatia sa devina mai rea inainte sa devina mai buna, iar asta pentru ca in SUA, si alte zone de pe glob, inca nu s-a ajuns la varful de pandemie in fiecare tara, deci, vom vedea actualizari mai rar aprobate de Google pentru Android.

Google cu siguranta incearca sa reduca substantial impactul pe care COVID-19 il are asupra aplicatiilor pentru Android, deci ramane de vazut in ce masura va putea reusi sa faca acest lucru.