Facebook va afisa cu prioritate in News Feed informatii verificate despre Coronavirus

Facebook news feed informatii coronavirus

Facebook a anuntat cu peste o saptamana in urma ca va incepe sa filtreze informatiile false in legatura cu Coronavirus in platforma sa, si a sfarsit prin a le filtra pe cele care vin din surse sigure, lasand stirile false, astfel ca acum are o alta bordare pentru situatie.

Facebook a anuntat, prin vocea presedintelui Mark Zuckerberg, ca va incepe sa afiseze cu prioritate in News Feed informatii despre Coronavirus de la surse “verificate”, adica de la organizatiile mondiale si statale care au grija de sanatatea oamenilor.

Facebook va afisa in News Feed informatii de la Organizatia Mondiala a Sanatatii, institutii locale pentru combaterea bolilor, cum ar fi DSP, sau DSU, la noi, iar schimbarea pentru afisarea informatiilor va aparea in urmatoarele zile, asta dupa ce de peste o saptamana cautarile pentru Coronavirus, sau COVID-19, afiseaza informatii similare.

Facebook vrea sa combata informatiile false pe care nu le poate opri, si care se raspandesc in platforma sa, cu informatiile reale de la institutiile mondiale si natioanale pentru protejarea sanatatii oamenilor, iar in teorie schimbarea e buna, dar cititi iar prima fraza din articol.

“O vom pune în topul fluxului de Facebook al tuturor. L-am proiectat pentru a fi foarte adaptiv de la o zi la alta. Centrul va include informații care variază de la locație la locație, deoarece orientările sunt diferite în diferite țări. Niciodată nu a trebuit să o facem la scara despre care vorbim aici.”

Facebook are o mare problema cu stirile false care sunt distribuite prin platforma sa, dar si prin WhatsApp, care azi a anuntat niste “masuri” care nu ajuta la nimic in combaterea de stiri false, deci e de asteptat ca si reteaua de socializare sa nu faca nimic cu adevarat notabil.