DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul Autoritatilor privind Coronavirus

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unui anunt foarte important al autoritatilor facut cu privire la Coronavirus, iata ce masuri s-au luat.

DIGI Orange Vodafone Telekom coronavirus

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sunt in centrul unui anunt foarte important de la autoritati in contextul pandemiei de Coronavirus, si e ceva care ar putea afecta multa lume in urmatoarea luna, daca situatia nu se va schimba. Cei de la ANCOM estimeaza ca traficul din retelele mobile ale DIGI, Orange, Vodafone, Telekom va creste cu aproximativ 50% pe masura ce oamenii stau mai mult in case pentru a preveni raspandirea Coronavirus in Romania.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au fost notificate de catre ANCOM inca de saptamana trecuta in legatura cu posibile probleme care ar putea aparea din moment ce oamenii vor sta mai mult in case. Cei de la ANCOM le-au cerut operatorilor DIGI, Orange, Vodafone, Telekom sa aiba grija ca in retelele lor sa nu apara congestii din cauza acestui trafic mai ridicat, iar acestia din urma au afirmat ca sunt pregatiti sa sustina o crestere a traficului din infrastructura.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom: Anuntul Autoritatilor privind Coronavirus

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom trebuie sa sustina acest trafic mai mare de internet, in principal, in conditiile in care multi romani vor lucra de acasa in aceasta perioada care s-ar putea intinde la si peste o luna. DIGI va resimti cea mai mare presiune pe partea de internet fix, avand cea mai mare retea din tara, in timp ce pe partea de internet mobil, Orange, Vodafone, Telekom vor resimti cresterile cele mai mari de trafic, iar asta in baza infrastructurilor pe care le au toti operatorii, insa mai mult ca sigur vor face fata, in final.

“În contextul actual al răspândirii virusului COVID-19 în care au fost și vor fi luate în continuare o serie de măsuri la nivelul țării noastre, ce vor implica o utilizare suplimentară a rețelelor şi serviciilor de comunicații electronice, ANCOM a transmis, în urmă cu o săptămână, celor mai importanţi operatori de telefonie şi internet o înștiințare pentru a se pregăti să ia măsurile necesare și posibile pentru a evita și a soluționa posibilele situații de congestie sau întrerupere a traficului de voce și/sau de date. Analiza ANCOM a datelor transmise de operatori arată că ne putem aştepta la creșteri de trafic estimate de unii furnizori la peste 50% față de situațiile normale, reprezentând deci o provocare și pentru furnizarea de comunicații electronice.”

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au anuntat ca monitorizeaza cu mare atentie nivelurile de trafic care se inregistreaza in retea, si ca si-au asigurat stocuri de echipamente pentru a le inlocui pe cele care s-ar strica. Desigur ca in ciuda pregatirilor facute de catre DIGI, Orange, Vodafone, Telekom, atunci cand milioane de oameni folosesc simultan retelele de internet, e posibil ca vitezele de descarcare/incarcare sa fie putin mai mici, insa n-ar trebui sa fie probleme mari.

DIGI, Orange, Vodafone, Telekom au o infrastructura de ultima generatie atat pe partea de internet fix, cat si pe partea de internet mobil, deci nu exista motive sa credem ca vor aparea congestii care sa le blocheze.