Netflix: Decizia FARA Precedent Luata pentru Toata Europa

Netflix a luat o decizie fara precedent pentru toata Europa, compania raspunzand pozitiv unui apel facut de catre Comisia Europeana, iata ce face de azi.

Netflix bitrate

Netflix a luat o decizie fara precedent care afecteaza toata europa in momentul de fata, iar asta in conditiile in care pe continent are zeci de milioane de abonati care-i folosesc serviciul. La cererea Comisiei Europene, cei de la Netflix au decis sa reduca bitrate-ul pentru streaming-ul de filme si seriale in platforma sa, iar asta in ideea de a decongestiona retelele de internet din Europa pentru a permite transferul de date la viteze mai bune.

Netflix estimeaza ca aceasta schimbare, desi nu a detaliat cu cat si pana la cat reduce bitrate-ul pentru streaming, va reduce cu aproximativ 25% tot traficul de internet din Europa, ceea ce este urias. Netflix are un impact foarte mare asupra traficului de internet care este inregistrat in Europa in momentul de fata, iar aceasta decongestionare va elibera banda pentru cei care cauta pe internet informatii cu privire la Coronavirus, dar si pentru cei care fac apeluri video.

Netflix: Decizia FARA Precedent Luata pentru Toata Europa

Netflix aglomera tot mai mult retelele de internet din Europa deoarece numarul foarte mare de oameni care sta in case isi ocupa timpul cu ceva, iar acum va vedea filmele si serialele la o calitate ceva mai slaba. Anuntul facut de catre Netflix nu vine cu detalii, desi cu siguranta le vom afla in curand, iar daca va fi nevoie, e posibil ca o reducere si mai mare a bitrate-ului sa fie facuta pentru ca retelele sa fie decongestionate chiar mai mult decat atat.

“În urma discuțiilor dintre comisarul Thierry Breton și Reed Hastings – și având în vedere provocările extraordinare ridicate de coronavirus, Netflix a decis să înceapă reducerea ratelor de biți pe toate fluxurile noastre din Europa timp de 30 de zile. Estimăm că acest lucru va reduce traficul Netflix în rețelele europene cu aproximativ 25%, asigurând în același timp un serviciu de bună calitate pentru membrii noștri.”

Netflix a reactionat destul de rapid la cererile Comisiei Europene, CEO-ul sau discutand dimineata cu comisarul european pentru piata interna, iar acum seara avem si decizia pusa deja in aplicare. Netflix va reduce bitrate-ul pentru toate stream-urile de redare din platforma sa timp de 30 de zile, nu doar in anumite ore, ci aparent tot timpul, deci retelele vor fi decongestionate serios indiferent de momentul din zi in care oamenii vor sa se uite la materialele de acolo.

Netflix a raspuns rapid cererii Comisiei Europene, insa cei de la YouTube n-au zis nimic in legatura cu aceasta cerere, la fel ca si alte platforme de streaming care au fost chemate sa reactioneze la fel.