Gaura Neagra: Nou VIDEO UIMITOR cu o Premiera pentru Omenire

Gaura neagra din galaxia Calea Lactee are parte de o premiera uimitoare prezentata in acest clip video, iata ce au descoperit cercetatorii cu privire la ea.

Gaura neagra din Calea Lactee a fost pozata pentru prima oara in 2019, iar cercetatorii au surprins extrem de multa lume cu ceea ce au reusit sa surprinda in legatura cu ea, dar acela a fost doar inceputul. Analizand primele imagini facute cu gaura neagra din Calea Lactee, cercetatorii au descoperit o structura interna extrem de complexa pe care o are aceasta, ea fiind generata de gravitatia extrem de puternica din ea, care genereaza fluctuatii ale luminii emanate.

Gaura neagra a avut cu mari dificultati surprinsa prima imagine, insa cercetatorii sunt de parere ca au gasit o metoda noua de a face noi imagini cu ea, acesta urmand a fi de calitate mult mai buna. Cercetatorii spun ca tot ceea ce am vazut pana acum in legatura cu gaura neagra din Calea Lactee este doar o foarte mica parte din complexitatea structurii pe care aceasta o are, iar acum ei incearca sa faca noi imagini mult mai clare cu aceasta.

Gaura Neagra: Nou VIDEO UIMITOR cu o Premiera pentru Omenire

Gaura neagra ar avea in jurul punctului central o serie de inele care sunt extrem de apropiate unele de celelalte, fiecare dintre ele avand acelasi diametru, dar din cauza felului in care lumina e modificata acolo, in imagini ele nu sunt vizibile usor. Aceasta descoperire uimitoare privind gaura neagra din Calea Lactee ii ajuta pe cercetatori sa poata intelege mult mai bine ce se intampla intr-un asemenea punct din univers, ei putand extrapola si cu privire la alte gauri negre din univers.

“Cu imaginea actuală EHT, am descoperit doar o complexitate completă care ar trebui să apară în imaginea oricărei găuri negre. Imaginea unei găuri negre conține de fapt o serie de inele cuibărite. Fiecare inel succesiv are aproximativ același diametru, dar devine din ce în ce mai ascuțit, deoarece lumina sa a orbitat gaura neagră de mai multe ori înainte de a ajunge la observator.”

Gaura neagra ar putea avea noi imagini mult mai clare lansate in 2020, dar pana ca ele sa ajunga, vom vedea un prim clip video facut de catre cercetatori, acesta fiind anuntat pentru lansare din 2019. Este nevoie de o munca foarte complexa pentru a realiza imagini mult mai clare cu gaura neagra din Calea Lactee, plus un nou telescop folosit in proces, insa cercetatorii sunt hotarati sa ne arate imagini mult, mult mai clare cu ea.

Gaura neagra care exista in centrul Caii Lactee va ramane totusi cu multe mistere in continuare, iar asta pentru ca e prea departe pentru a o putea explora asa cum trebuie si a o intelege.