Coronavirus Romania: 367 Cazuri anuntate pe 21 Martie

0

Coronavirus Romania Cazuri 21 Martie

UPDATE: Romania a anuntat si prima persoana care a decedat din cauza noului Coronavirus.

“A fost înregistrat primul deces al unui pacient infectat cu noul coronavirus pe teritoriul României. Este vorba de pacientul în vârstă de 67 de ani confirmat cu COVID-19 pe 18.03.2020 la UPU din cadrul Spitalului Filiași și transferat în aceeași dată la SCBI Craiova.

Pacientul avea afecțiuni preexistente foarte grave, patologie neoplazică în stadiu terminal (cancer).”


Coronavirus are noi cazuri de infectare anuntate de catre autoritati in Romania, astazi venind o informare de la autoritati care ne spune ca 367 cazuri au fost confirmate pana in momentul de fata, numarul fiind in crestere, asa cum este si de asteptat.

Autoritatile din Romania se asteapta in continuare ca numarul de cazuri sa creasca in continuare, mai ales ca au intrat in tara foarte multi romani din tari care au un numar mare de cazuri raportat, dar aceasta a fost evolutia si in alte tari din Europa.

statistici 21 martie ms

Dupa cum puteti vedea, 52 de persoane au fost declarate vindecate, in crestere cu 21 in comparatie cu ziua de ieri, dar din pacate 14 sunt in momentul de fata la terapie intensiva, dintre care 3 sunt in stare grava.

In ceea ce priveste numarul de persoane aflate in carantina, acesta a ajuns la 4200, dar exista peste 55.000 de persoane in izolare la domiciliu, un numar urias, care trebuie monitorizat cu mare atentie, pentru ca acolo exista mai mult ca sigur unele persoane infectate, cel mai probabil chiar asimtomatice.

statistici 21 martie

“Până astăzi, 21 martie, pe teritoriul României, au fost confirmate 367 de cazuri de persoane infectate cu virusul COVID – 19 (coronavirus). Dintre cele 367 de persoane confirmate pozitiv, 52 au fost declarate vindecate și externate (36 la Timișoara, 11 la București, 3 la Craiova, unul la Constanța și unul la Iași).

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, transmisă ieri, 20 martie, ora 13.00, au fost înregistrate alte 59 de noi cazuri de îmbolnăvire.

Pacienții nou confirmați au vârsta cuprinsă între un an și 74 de ani.

La ATI, în acest moment, sunt internați 14 pacienți, din care 3 în stare gravă. Starea de sănătate a celorlalți pacienți este bună, staționară.

Pe teritoriul României, în carantină instituționalizată sunt 4.207 de persoane pentru care se efectuează verificări pentru a depista dacă au contactat virusul COVID – 19 (coronavirus). Alte 55.198 de persoane sunt în izolare la domiciliu și se află sub monitorizare medicală.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 8.915 de teste, din care 40 în unități medicale private.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 1.501 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 5.704 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Până în prezent, prin structurile abilitate ale MAI au fost întocmite 117 dosare penale, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prevăzută şi pedepsită de art. 352 alin. 1 Cod Penal. Totodată, Poliția a aplicat 329 de sancțiuni contravenționale  pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. De asemenea, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor, +4021.320.20.20.”