LUNA: Fenomenul RAR Intalnit o Data la Cativa ZECI de Ani

LUNA este in centrul unui fenomen extrem de rar, care se intampla o data la cativa zeci de ani, iata ce anunt impresionant vine de la cercetatori.

LUNA cometa

LUNA este in centrul unui anunt impresionant venit astazi de la cercetatorii care analizeaza cu mare atentie spatiul cosmic, iar acestia spun ca in 2020 vom avea parte de un fenomen care se intampla o data la cativa zeci de ani. O cometa care va trece aproape de Pamant anul acesta urmeaza sa fie la fel de luminoasa precum o LUNA partiala, sau o semiluna, iar ultima oara cand s-a intamplat acest lucru a fost in anul 1997 cu cometa Hale-Bopp.

LUNA ar urma sa fie cel de-al doilea obiect luminoz de pe cer in momentul in care aceasta cometa va ajunge aproape de Pamant, deci oamenii ar urma sa poata vedea ceea ce e posibil sa nu mai vada vreodata in viata lor. Cometa despre care vorbim are denumirea Atlas, ea fiind descoperita in decembrie de catre crcetatori, iar drumul sau o va aduce destul de aproape de soare, ceea ce ii va creste iluminarea pentru a o aduce aproape de cea pe care o are o LUNA partiala.

LUNA: Fenomenul RAR Intalnit o Data la Cativa ZECI de Ani

LUNA este foarte luminoasa atunci cand este plina, insa chiar si o semiluna poate fi destul de luminoasa, iar acesta este nivelul la care urmeaza sa ajunga si cometa pe masura ce se apropie de soare. Conform analizei cercetatorilor, cometa va ajunge la un sert dintre distanta dintre Pamant si Soare, iar tocmai aceasta apropiere foarte mare ii va creste luminozitatea pentru a o apropia atat de multde cea pe care o are o LUNA partiala intr-o noapte obisnuita.

“O cometă numită Atlas descoperită în decembrie se îndreaptă spre Pământ și ar putea apărea la fel de strălucitoare ca o lună semilună – cu excepția cazului în care mai întâi se desparte de căldura Soarelui. Atlas este în prezent în apropierea orbitei lui Marte, dar crește în viteză, pe măsură ce se îndreaptă spre Soare, făcând cea mai apropiată apropiere de Pământ la sfârșitul lunii mai. În timp ce se află acolo, acesta va fi mai luminos, așa cum este văzut de pe Pământ, deoarece strălucirea sa va fi amplificată de Soare.”

LUNA nu va fi “eclipsata” de catre aceasta cometa in ceea ce priveste iluminarea, dar va fi foarte neobisnuit sa vedem pe cer doua corpuri care sunt atat de intens iluminate, si totul in cursul acestui an. Cometa Atlas se afla acum aproape de mare, si isi creste viteza pe masura ce se apropie de Soare, iar intregul fenomen depinde si de rezistenta cometei, pentru ca daca ea se va dezintegra, atunci nu vom vedea absolut nimic pe cer decat o LUNA partiala.

LUNA va mai trece pana atunci prin niste faze, o vom vedea iar plina si foarte aproape de Pamant, astfel ca vom mai avea parte si de alte spectacole pe cer de la ea.