Guvernul Romaniei: informare privind modul de transmitere al Coronavirus

0

Guvernul Romaniei transmitere Coronavirus

Guvernul Romaniei a publicat astazi o noua informare importanta care are menirea de a le spune din nou oamenilor metodele prin care se transmite Coronavirus, iar daca inca nu stiati, atunci detaliile de mai jos ar trebui sa va lamureasca intr-o anumita masura.

Guvernul Romaniei vine cu aceasta informare in contextul in care inca exista persoane care nu respecta indicatiile de izolare la domiciliu, si e foarte important sa stiu cum sa ne protejam impotriva infectarii daca avem persoane cunoscute, sau necunoscute prin preajma.

“Picăturile fine eliminate atunci când o persoană infectată cu coronavirus tușește sau strănută conțin particule viabile de coronavirus.

Acestea pot transmite infecția dacă intră în contact cu ochii, gura sau mucoasa nazală ale altor persoane. Conform rezultatelor unui experiment de laborator publicat săptămâna trecută, astfel de particule fine conținând coronavirus pot transmite infecția inclusiv după 3 ore de la expulzare.

Pentru a reduce riscul infectării proprii și a celorlalți, sunt absolut necesare respectarea normelor de igienă recomandate (spălat des pe mâini, acoperirea gurii la strănut cu un șervețel, nu cu mâna) și a unei distanțe de cel puțin trei pași mari față de ceilalți.”

ℹ️ Picăturile fine eliminate atunci când o persoană infectată cu coronavirus tușește sau strănută conțin particule…

Publicată de Guvernul României pe Marţi, 24 martie 2020