Windows 10: Microsoft Confirma Oficial o Noua Problema GRAVA

Windows 10 are confirmata in mod oficial de catre compania Microsoft o noua problema foarte grava care afecteaza inclusiv versiunile anterioare.

Windows 10 exploatare

Windows 10 are, din pacate, anuntata in mod oficial o noua problema grav de catre compania Microsoft, americanii confirmand ca in momentul de fata ea este deasemenea exploatata de catre hackeri in atacuri “limitate”. Vorbim despre o noua vulnerabilitate pentru Windows 10 care a fost confirmata de catre cei de la Microsoft pentru utilizatorii din toata lumea, si desigur ca in acest moment nu exista un patch lansat care sa tina lumea in siguranta.

Windows 10 are o vulnerabilitate atat de grava descoperita incat daca un hacker ar exploata-o, ar putea rula cod nesemnat de la distanta pe calculatorul victima, totul fara ca victima sa stie. Se pare ca problema exista in sistemul Adobe Type Manager Lybrary, care este folosit pentru a afisa fonturile in cadrul Windows 10, iar exploatarea poate fi facuta in multiple moduri, conform celor de la Microsoft, fie prin documente, sau alte atacuri similare.

Windows 10: Microsoft Confirma Oficial o Noua Problema GRAVA

Windows 10 are aceasta vulnerabilitate introdusa in categoria celor critice, aceasta fiind cea in care Microsoft introduce problemele cele mai periculoase, si pana la urma e normal sa fie asa, din moment ce exploatarea produce atatea pagube. Microsoft spune ca desi nu exista acum un patch care sa tina utilizatorii Windows 10 in siguranta in fata problemei, se lucreaza la unul astfel incat toata lumea sa isi poata folosi calculatorul in siguranta.

“Microsoft este conștientă de atacurile țintite limitate care ar putea influența vulnerabilitățile neatacate în Adobe Type Manager Lybrary și oferă următoarele recomandări pentru a ajuta la reducerea riscurilor clienților până la eliberarea actualizării de securitate. Două vulnerabilități de execuție a codului de la distanță există în Microsoft Windows atunci când Biblioteca Adobe Manager Manager de tip Windows gestionează în mod necorespunzător un font multi-master special conceput – formatul Adobe Type 1 PostScript.”

Windows 10 ar trebui, in mod teoretic, sa ofere un patch pentru aceasta noua vulnerabilitate pe 14 aprilie, o zi de marti, la distanta de o luna de la ultima in care ofera actualizarile lunare. Micosoft recomanda intre timp dezactivarea sistemului de preview-uri al File Explorer din Windows 10, impreuna cu cel pentru detalii, si nu recomanda deschiderea de documente, sau alte fisiere necunoscute, pentru ca ele pot duce la exploatarea calculatoarelor.

Windows 10 a inceput 2020 cu multe probleme foarte serioase, si se pare ca merge in aceeasi directie si acum, astfel ca utilizatorii trebuie sa aiba foarte multa grija la cum folosesc acum calculatoarele.