Planeta Marte: NASA UIMESTE Lumea cu o Imagine Impresionanta

Planeta Marte are parte de o imagine impresionanta publicata de catre NASA astazi, iata cu ce a reusit agentia spatiala sa uimeasca foarte multa lume.

Planeta Marte selfie

Planeta Marte are astazi publicata o noua imagine impresionanta de catre cei de la NASA, agentia spatiala europeana incearcand sa ne arate mult mai bine cea ce se intampla acolo in explorarile sale. In imagine avem practic un selfie facut de catre robotul Curiosity, care a fost trims de ceva vreme pentru a analiza indeaproape planeta Marte, el facand-o dupa ce a urcat pe unul dintre cele mai inclinate dealuri pe care l-a explorat pana in momentul de fata acolo.

Planeta Marte a avut avut inregistrate nu mai putin de 86 de imagini, care au fost combinate pentru a o forma pe cea de mai jos, iar de aceea ea este si atat de clara, ceea ce vine ca o surpriza frumoasa. Pentru robotul Curiosity aceasta este cea mai mare inclinare a unui deal peste care a trecut pe planeta Marte, insa robotul Oportunity, lansat cu mult inaintea sa, a reusit sa urce pe un deal cu inclinare de 32 de grade, cu unul in plus fata de inclinarea de acum.

Planeta Marte: NASA UIMESTE Lumea cu o Imagine Impresionanta

Planeta Marte selfie Curiosity

Planeta Marte le da mari batai de cap celor de la NASA in ceea ce priveste forarea, insa in imaginea de mai jos puteti vedea ca robotul Curiosity a reusit sa faca o gaura, chiar daca mica, in sol. Imaginile folosite pentru selfie-urile de mai sus au fost facute pe 26 februarie, deci acum o luna, in timp ce urcarea a fost completata pe data de 6 martie, deci NASA a avut nevoie de destul timp pentru a procesa si publica aceasta imagine de pe planeta Marte.

Planeta Marte a adus multe batai de cap pentru NASA, iar aceasta realizare este una importanta pentru ea, mai ales ca in ultima perioada robotul Curiosity a avut destule probleme. De la imposibilitatea de a da gauri in supraata de pe planeta Marte, si pana la blocarea unor elemente pe care le folosea pentru a se misca, robotul Curiosity n-a avut parte de un parcurs prea bun, insa probabil ca lucrurile se vor schimba intr-o buna masura in 2020.

Planeta Marte trebuia sa aiba primii astronauti trimisi de catre NASA undeva prina parte a deceniului urmator, dar acest lucru are sanse foart emici de a se intampla la termen din cauza Coronavirus.