Windows 10: Decizia de ULTIMA ORA Luata din Cauza COVID-19

Windows 10 are parte de o decizie de ultima ora anuntata de catre compania Microsoft din cauza COVID-19, iata ce a fost fortata sa faca acum ea.

Windows 10 COVID-19

Windows 10 este in centrul unei decizii de ultima ora luata de catre compania Microsoft din cauza COVID-19, ea adaugandu-se altor decizii importante pe care Microsoft, si alte companii IT, le-au tot luat in ultimele saptamani. Din cauza modului in care Microsoft lucreaza acum, dar si a angajatilor care nu mai lucreaza din sediu, ci de acasa, Windows 10 nu va mai avea actualizari optionale disponibile pentru utilizatori, toata concentrarea fiind lasata pe cele de securitate.

Windows 10 va avea actualizarile de securitate lansate conform programului obisnuit de pana acum, insa cele optionale, de tip C si D, nu vor mai veni pana in momentul in care activitatea companiei Microsoft revine la normal. Aceasta schimbare se aplica atat pentru versiunile Windows 10 dedicate clientilor obisnuiti, cat si pentru cele server, deci nu vor mai exista actualizari optionale de vreun fel pentru cei care asteptau si acest tip de noutati de la Microsoft.

Windows 10: Decizia de ULTIMA ORA Luata din Cauza COVID-19

Windows 10 a avut in ultimele luni o gama variata de probleme pentru toti cei care folosesc sistemul de operare, iar unele dintre actualizarile optionale au mai reglat situatia in care s-a aflat compania, dar acum inclusiv ele dispar. De obicei prin aceste actualizari pentru Windows 10 erau oferite update-uri pentru drivere, sau alte schimbari care nu sunt la fel de importante precum patch-urile de securitate, ele fiind instalate dupa cele principale de la Microsoft.

“Am evaluat situația de sănătate publică și am înțeles că acest lucru afectează clienții noștri. Ca răspuns la aceste provocări, ne acordăm prioritate atenției asupra actualizărilor de securitate. Începând din mai 2020, întrerupem toate versiunile opționale care nu sunt de securitate (actualizări C și D) pentru toate versiunile acceptate ale produselor client și server Windows (Windows 10, versiunea 1909 prin Windows Server 2008 SP2). Nu există nicio modificare la actualizările lunare de securitate (versiunea B – Actualizare marți); acestea vor continua conform planificării pentru a asigura continuitatea activității și pentru a menține clienții protejați și productivi.”

Windows 10 va avea aceste actualizari oprite incepand cu luna mai a acestui an, si nu se stie cand s-ar putea lua decizia de a se reincepe oferirea lor, iar asta pentru ca nimeni nu stie cat va dura situatia cu COVID-19 la nivel global. Desigur ca daca lucrurile se imbunatatesc pana in vara, atunci Microsoft va reveni la ganduri mai bune, deci daca infectarile cu COVID-19 in SUA nu vor mai creste, si lucrurile vor reveni la normal, atunci Windows 10 va avea din nou parte de aceste actualizari.

Windows 10 are in momentul de fata o alta problema serioasa, cu o vulnerabilitate foarte grava care e exploatata de catre hackeri, deci exista si alte situatii serioase de rezolvat pentru cei de la Microsoft.