Google: Decizia IMPORTANTA luata pentru Android si Aplicatii

Google a luat o decizie importanta pentru Android si aplicatiile pe care le putem instala in telefoanele noastre, iata cat de mult conteaza.

google cautari play store

Google face o noua schimbare importanta pentru Android si aplicatiile pe care le putem instala in telefoanele cu acest sistem de operare, iar noutatile sunt unele pe care ar trebui sa le luam in seama. Mai exact, cei de la Google au decis ca in cautarile facute in Play Store sa fie afisate dimensiunile aplicatiilor pentru telefoanele cu Android, dar si numarul de descarcari inregistrate de ele, astfel incat sa ne putem face o idee mai buna cu privire la ceea ce descarcam.

Google afisa pana acum aceste informatii in paginile dedicate pentru fiecare aplicatie in parte, insa incepand de zilele trecute a decis ca ele trebuie sa fie afisate inclusiv in listarile pentru cautarile facute de utilizatori. Decizia celor de la Google este una menita sa faca alegerile utilizatorilor mult mai usoare, iar asta in conditiile in care exista multe aplicatii din Play Store care sunt malitioase, si ar trebui evitate cu orice pret de catre oameni in viata de zi cu zi.

Google: Decizia IMPORTANTA luata pentru Android si Aplicatii

google cautari play store

Google ajuta foarte mult oamenii sa inteleaga cat de mult trafic de internet urmeaza sa consume cu descarcarea unei aplicatii in propriul telefon, iara ceasta informatie e foarte importanta. Android are o limita de dimensiune pentru aplicatiile care pot fi instalate, ea fiind impusa de catre Google, dar modificarea de azi ne ajuta sa aflam ca daca aplicatia e sub acea limita, urmeaza sa consumam cateva sute de MB in timp ce o descarcam in telefon.

Google ne ajuta cu numarul de desacrcari sa aflam si cat de populara e o aplicatie, sau alta, iar asta pentru ca rating-ul in sine nu ne spune prea multe daca nu analizam si numarul efectiv de review-uri. Ajungerea la acel meniu nu era simpla, astfel ca afisarea numarului de descarcari direct din sectiunea pentru cautarile de aplicatii pentru Android din Google Play Store ne ajuta foarte mult sa ne dam seama direct de acolo cu ce avem de-a face.

Google a implementat aceasta schimbare deocamdata doar in anumite tari de pe glob, insa ea va fi extinsa si la alte zone, astfel ca avem de asteptat pentru a vedea cat va dura pana cand propagarea va fi facuta la nivel global.