Planeta Uranus: Cercetatorii UIMITI, Descoperire in Premiera

Planeta Uranus a reusit sa uimeasca pana si cercetatorii de la NASA, care dupa cateva decenii au facut o descoperire uimitoare cu privire la ea.

Planeta Uranus gaz

Planeta Uranus, una despre care n-am auzit chiar atat de multe pana in momentul de fata, incepe sa aiba noi dezvaluiri facute de catre cercetatori, unele dintre ele fiind cu adevarat uimitoare. Mai exact, cercetatorii au descoperit, analizand date destul de vechi, faptul ca din planeta Uranus este eliberat in univers un gaz neobisnuit despre care cei de la NASA nu stiu deocamdata nimic, iar asta pentru ca datele sunt vechi si n-au mai fost verificate.

Planeta Uranus a avut in 1986 preluate primele date de catre naveta Voyager 2, iar cei de la NASA abia acum au descoperit ca din atmosfera corpului cosmic este eliberat in univers un caz despre care ei nu stiu prea multe. Se pare ca naveta Voyager 2 a trecut printr-un plasmoid, aduca o adunare uriasa de plasma, aceasta iesind din atmosfera pe care o are planeta Uranus, tragand deasemenea si un uras nor de gaz impreuna cu el.

Planeta Uranus: Cercetatorii UIMITI, Descoperire in Premiera

Planeta Uranus ar fi avut in 1986 in apropierea sa un plasmoid care ar avea o lungime de aproximativ 204.000 de kilometri, el fiind de doua ori mai lat, deci vorbim despre o zona uriasa din univers acoperita de el. NASA nu stie prea multe despre acest gaz, sau cum a ajuns el in afara atmosferei de pe planeta Uranus nici acum, la atatea decenii dupa ce naveta spatiala Voyager 2 a ajuns acolo, dar crede ca fenomenul ar putea explica de ce Marte s-a desertificat.

“Oamenii de știință ai NASA, care au săpat prin date vechi de zeci de ani din nava spațială Voyager 2, au făcut o descoperire care ridică sprâncenele: ceva părea să fi suflat atmosfera lui Uranus în spațiu.”

Planeta Uranus se afla la o distanta foarte mare in raport cu Pamantul, iar din pacate e nevoie de o noua misiune trimisa de catre NASA acolo pentru a se aduna mai multe informatii care sa ne explice situatia actuala. Desigur ca NASA n-are acum planuri de a trimite noi nave spatiale in acea zona univers, deci nu va ajunge nimic prea curand acolo, asa ca misterul de acum va ramane exact ceea ce este pentru ca nu exista date pentru elucidarea sa.

Planeta Uranus este una dintre cele pentru care exista extrem de putine informatii cunoscute pana in momentul de fata, iar si pentru ca este atat de indepartata in raport cu Pamantul.