Apple Watch cu Touch ID este in Dezvoltare la compania Apple

Apple Watch Touch ID

Apple Watch cu Touch ID este in plin proces de dezvoltare la compania Apple, iar noi dovezi aparute recent indica faptul ca americanii ar dori sa includa un cititor de amprente in coroana digitala a ceasului inteligent, dar abia undeva de prin 2021.

Apple Watch 7 ar putea fi primul model de smartwatch al celor de la Apple care ar putea avea inclus Touch ID, iar aceasta integrare le-ar permite celor de la Apple sa extinda sistemele de securizare biometrica dincolo de PIN-ul care este cerut in momentul de fata.

Apple nu ar testa Touch ID doar pentru coroana digitala, ci si pentru ecran, adica testeaza un model care are un cititor de amprente, probabil optic si nu ultrasonic, ascuns sub ecran pentru o deblocare mai usoara, si mai sigura, pentru clientii car ecumpara modelul.

Apple Watch nu are doar Touch ID anuntat pentru modelele viitoare, iar asta pentru ca asteptam deasemenea inclusiv un senzor care sa poata detecta nivelul de oxigenare al sangelui, asta dupa ce Apple a inclus deja un senzor care sa permita efectiarea de electrocardiograme.

“În prezent, Apple abordează două abordări diferite pentru adăugarea deblocării amprentei Touch ID la Apple Watch. O abordare ar fi prin integrarea unui senzor de amprentă în Coroana Digitală. Cealaltă metodă (mai rece) ar fi adăugarea unui senzor de amprentă sub ecran.”

Apple are planuri foarte mari pentru Apple Watch in momentul de fata, ceea ce ne arata ca smartwatch-ul este in continuare un produs central pentru cei din Cupertino, dar ramane de vazut daca noutatile importante vor ajunge in 2021 la clienti, sau poate mai tarziu.