DIGI, Vodafone, Orange, Telekom: Anuntul Autoritatilor din Romania

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom sunt in centrul unui anunt facut de catre autoritatile din Romania, iata ce s-a intamplat in tara noastra de curand.

DIGI Vodafone Orange Telekom autoritati

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom sunt in centrul unui anunt facut de catre autoritatile din Romania in cursul zilei de ieri, acestea notificandu-ne in legatura cu o procedura pe care au derulat-o. Mai exact, cei de la Orange si Vodafone au achitat catre ANCOM contravaloarea pentru prelungirea licentelor pentru folosirea benzii de 2100 MHz pentru serviciile pe care le ofera, in timp ce DIGI si Telekom vor trebui sa faca asta pana in noiembriw 2021.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au termene separate de plata pentru licentele acestea pentru ca le-au si luat separat, deci e normal ca si termenele de plata sa fie diferite. Orange si Vodafone au platit cate 30 de milioane de euro pentru prelungirea licentelor pentru banda de 2100 MHz, in timp ce Digi si Telekom vor trebui sa plateasca echivalentul in LEI a cate 25 de milioane de euro fiecare, dierenta in sume fiind deasemenea normala.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom: Anuntul Autoritatilor din Romania

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom au prelungita licenta de folosire a acestei benzi de frecveta pana in 31 decembrie 2021, deci isi vor putea oferi serviciile fara probleme pana atunci, si-si vor recupera banii. Cei de la ANCOM sustin ca stabilirea sumelor pe care le platesc DIGI, Vodafone, Orange, Telekom a fost facuta proportional cu durata prelungirii, iar niciunul dintre cei 4 operatori nu a contestat sumele pe care trebuie sa le plateasca.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom aduc la bugetul Romaniei 110 milioane de euro prin prelungirea acestor licente, 60 de milioane de euro fiind deja virati, iar sumele sunt extrem de necesare in aceasta perioada. DIGI, Vodafone, Orange, Telekom furnizeaza deja servicii in banda de 2100 MHz de ceva vreme, deci pentru clientii finali nu va exista vreo diferenta fata de ceea ce primesc acum, totul fiind realizat la nivel de companie – institutie, si nimic mai mult.

DIGI, Vodafone, Orange, Telekom inca asteapta sa participe si la licitatia pentru frecventele 5G care vor fi folosite pentru retelele din Romania, cateva sute de milioane de euro putand fi aduse la buget de procedura, iar in aceasta perioada ar fie xtrem de utili.