Politia Romania: crestere mare a amenzilor in perioada situatiei de urgenta

0

Politia Romania crestere amenzi situatie urgenta

Politia Romania aduce astazi in atentia tuturor oamenilor o atentionare foarte importanta cu privire la cresterea amenzilor pentru nerespectarea ordonantelor militare in perioada situatiei de urgenta, in principal privind limitele pentru desplasari, dar nu doar atat.

Politia Romania aduce in atentia noastra aceasta schimbare deoarece din 3 aprilie urmeaza sa intre in vigoare noile amenzi pentru nerespectarea ordonantelor militare, iar amenzile cresc de pana la 20 de ori pentru persoanele fizice, toate explicatiile fiind mai jos.

“Începând din această noapte, sancțiunile contravenționale prevăzute în ordonanțele militare și actele normative conexe, pentru nerespectarea regimului stării de asediu și regimului stării de urgență, sunt semnificativ majorate.

Astfel, amenda este de la 2.000 la 20.000 de lei pentru persoanele fizice și de la 10.000 la 70.000 de lei pentru persoanele juridice.

Contravenientul poate achita, în termen de cel mult 15 zile de la data înmânării sau comunicării procesului-verbal, jumătate din cuantumul amenzii aplicate de agentul constatator!

Au fost introduse și sancțiuni complementare pentru cei care nu respectă prevederile legale, după cum urmează:

  • confiscarea bunurilor destinate, folosite sau rezultate din contravenție;
  • interzicerea accesului la respectivele bunuri, prin aplicarea sigiliului de către organele abilitate;
  • suspendarea temporară a activității;
  • desființarea unor lucrări;
  • refacerea unor amenajări.

Măsurile complementare de sancțiune vor fi aplicate în funcție de natura și gravitatea faptei.

Pentru siguranța dumneavoastră și a celor dragi vă rugăm să rămâneți acasă și doar în situații excepționale, prevăzute de lege, să părăsiți locuința.”

Începând din această noapte, sancțiunile contravenționale prevăzute în ordonanțele militare și actele normative conexe,…

Publicată de Direcția Generală de Poliție a Municipiului București pe Joi, 2 aprilie 2020