WhatsApp: Masuri ale ONU si UNICEF pentru Binele Omenirii

WhatsApp este in mod surprinzator in centrul unor masuri importante pe care ONU, UNICEF, OMS le-au anuntat pentru binele intregii omeniri in plina pandemie.

WhatsApp onu unicef

WhatsApp a fost in centrul unor controverse foarte mari in ultimele luni, iar din moment ce este folosita de catre foarte multe entitati pentru a genera panica si neliniste in lumea intreaga, era nevoie de controlarea sa. In acesta idee, OMS, ONU, UNICEF au decis ca e momentul sa se implice in parteneriate cu WhatsApp care sa ajute la o limitare a distribuirii de informatii false cu privire la Coronavirus in lumea intreaga, ele fiind foarte periculoase.

WhatsApp este interzisa pentru angajatii de rang inalt din organizatie inca de la jumatatea anului 2019, insa in ciuda acestui lucru, a ales sa colaboreze cu platforma pentru o informare cat mai corecta a planetei. UNICEF si OMS au intrat deasemenea in aceasta colaborare, iar WhatsApp a lansat un fel de “hub” de informatii care are menirea sa le spuna oamenilor cum sa se informeze in mod corect cu privire la Coronavirus, chiar daca in realitate n-are valoare.

WhatsApp: Masuri ale ONU si UNICEF pentru Binele Omenirii

WhatsApp are in hub-ul sau de informatii privind Coronavirus una dintre organizatiile ONU listate printre parteneri, impreuna cu UNICEF, sau OMS, dar separat de niste informatii seci privind folosirea aplicatiei, nu ajuta in vreun fel. Desi cei de la ONU prezinta parteneriatul ca fiind ceva important, in realitate doar OMS a facut acest grup special pe WhatsApp in care ofera informatii cu adevarat utile pentru oamenii care vor sa stie cat mai multe despre Coronavirus.

“Obținerea de informații actualizate despre COVID-19 către comunitățile locale din întreaga lume este o componentă esențială a eforturilor comunității internaționale de a stopa răspândirea virusului. Parteneriatele cu companii din sectorul privat, cum ar fi WhatsApp, vor ajuta la obținerea acestei informații vitale, în timp real, de la Organizația Mondială a Sănătății și oficialii din domeniul sănătății locale către miliarde de utilizatori de pe tot globul.”

WhatsApp este o platforma in care sunt partajate foarte multe informatii care au menirea de a face rau lumii, si nici macar parteneriate cu OMS, ONU, UNICEF nu reusesc sa rezolve aceasta problema. Din pacate WhatsApp nu vrea sa faca modificari reale pentru aplicatie astfel incat informatiile false sa nu mai existe in platforma, iar aceasta situatie afecteaza intreaga planeta, iar daca nici organizatii atat de mari nu pot aduce o schimbare, nimic nu o va aduce.

WhatsApp nu vrea sa faca nimic pentru a rezolva probleme din aplicatie, asa va reamintesc faptul ca trebuie sa va protejati singuri impotriva tuturor informatiilor false care sunt distribuite acolo.