RCS & RDS: Decizia ce Aduce o MARE SCHIMBARE pentru Clienti

RCS & RDS a luat o decizie foarte importanta care aduce si o schimbare foarte mare pentru mlioane de clienti din Romania, iata la ce a lucrat in ultimele luni.

RCS & RDS alternativa

RCS & RDS a luat o decizie care aduce o schimbare extrem de mare pentru milioane dintre clientii sai din Romania, si e ceva despre care v-am vorbit in trecut, iar acum vedem si anvergura lucrurilor. RCS & RDS a luat la final de an trecutd decizia de a investi intr-o noua retea 2G in Romania, una care a ajuns in momentul de fata sa acopere zone foarte mari din tara, insa nu a oferit vreo explicatie oficiala cu privire la motivul real din spatele acestei decizii foarte importante.

RCS & RDS a vrut sa cumpere divizia de telefonie mobila a celor de la Telekom, care i-ar fi adus si o retea 2G, si e posibil ca decizia de a-si face singura propria infrastructura de acest gen sa fi fost luata pentru ca nu a putut cumpara ce a vrut, inca. Oficial nu avem un motiv real pentru decizia de a investi in aceasta retea, insa se stie ca RCS & RDS are probleme cu semnalul in cladiri, iar reteaua 2G rezolva situatia, si e mai ieftina de facut si extins decat cele 3G si 4G.

RCS & RDS: Decizia ce Aduce o MARE SCHIMBARE pentru Clienti

RCS & RDS alternativa 2G
Acoperirea 2G a retelei RCS & RDS pe 5 aprilie 2020.

RCS & RDS acopera in momentul de fata o buna parte din zona sudica, de la Mangalia, Constanta, Tulcea si pana la Orsova, acoperind o foarte mare parte din zona de sud, mai putin cea vestica. Reteaua se ridica spre centru pana la Barlad si Onesti, insa acolo se opreste, si continua in partea de nord-vest, in de la Sighisoara si pana la granitele tarii din nord-vest, partea centrala a nordului tarii, si vestul Romaniei, dupa cum puteti vedea din harta de mai sus.

RCS & RDS foloseste tehnologii 2G vechi pentru retea, deci teoretic si echipamentele ar trebui sa fie ieftine, internetul fiind complet inutil, dar partea de voce e cea care conteaza. RCS & RDS poate oferi cu reteaua 2G acoperire in zone unde nu are 3G si 4G, iar in interiorul cladirilor poate oferi semnal mult mai puternic decat in cazul celorlalte 2, sau a 5G, beneficiul stand fix aici, in oferirea serviciilor de voce cu semnal mai bun, fara a conta internetul.

RCS & RDS a extins extraordinar de rapid aceasta retea, in doar sase luni de zile reusind sa acopere ceea ce pare a fi peste o treime din tara, iar pana la final de 2020 ar putea acoperi chiar mai mult de jumatate, daca o lasa Coronavirus.